Is de Xiaomi Mi 8X de volgende variant van het vlaggenschip?

Xiaomi Mi 8X close up in wit en blauw

Eind mei 2018 presenteerde Xiaomi het vlaggenschip van dit jaar, de Xiaomi Mi 8. Als opvolger van de Xiaomi Mi 6 en ter ere van het jubileum dat Xiaomi dit jaar viert zelfs in 3 varianten; de Xiaomi Mi 8 SE, de Xiaomi Mi 8 en de Xiaomi Mi 8 Explorer. Nu zijn er geruchten dat er aan deze familie een vierde variant wordt toegevoegd, de Xiaomi 8 X. Deze zou qua prijsstelling tussen budgetvariant 8 SE en de reguliere 8 geplaatst worden.

Uiterlijk Xiaomi Mi 8X

Uit de eerste foto’s van de Xiaomi Mi 8X, die we je hierna laten zien maken we op dat deze in ieder geval in de kleuren blauw en wit zal worden aangeboden. Ook zien we dat de vingerafdruksensor ontbreekt, hetgeen duidt op een vingerafdruksensor in het scherm. Tot slot zien we aan de verticale notch dat er genoeg ruimte is voor toepassing van gezichtsherkenning. Ook kunnen we concluderen dat er een dual camera zal worden geplaatst.

Xiaomi Mi 8X close up in wit en blauw

Xiaomi Mi 8 X, zoals gelekt op Weibo

Specificaties Xiaomi Mi 8X

Inmiddels circuleert er een rapport waar enige technische details in staan. Het lijkt erop dat de te lanceren Xiaomi Mi 8X voorzien zal worden van een Qualcomm Snapdragon 710 processor. Ook is op te maken dat de Adreno 616 GPU als grafische processor wordt ingebouwd. De stukken geven ook een aanwijzing over de batterij die gebruikt zal worden. Dit is naar verwachting een niet-verwijderbare 3,100 mAh batterij.

Tot slot kunnen we zelf concluderen dat er in ieder geval een dual camera met flits zal worden geïnstalleerd. Wellicht dat de grootte van de glazen koepel voor de flitser ook duidt op de aanwezigheid van een sensor voor gezichtsherkenning.

Wanneer?

We snappen dat dit toestel niet mag ontbreken op het verlanglijstje van de echte Mi fan, maar zoals altijd: we weten nog niet wanneer het toestel gelanceerd wordt. Uiteraard hebben we wel de scherpste prijzen voor de Xiaomi Mi 8 op een rij gezet.

(via: indianexpress.com)

[table id=9 /]

 

 

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo