iPhone app voor Mi Band sinds kort beschikbaar

Xiaomi Mi Band iPhone app

Xiaomi Mi Band iPhone app

Sinds kort is er een app voor de iPhone waarmee de goedkope Xiaomi Mi Band gesynchroniseerd kan worden met de iPhone. Tot voor kort was het nog niet mogelijk om de Mi Band te gebruiken in combinatie met een iPhone, de Mi Band werkte alleen met Android smartphones.

iPhone app voor Mi Band

De app voor de Mi Band is niet ontwikkelt door Xiaomi zelf, maar door een andere ontwikkelaar. Het is daardoor niet duidelijk of alle features werken en in de toekomst zullen blijven werken. De app heeft wel een gemiddeld beoordeling van 4+ op een maximum van 5. De redactie heeft nog geen mogelijkheid gehad om de applicatie in combinatie met de Mi Band te testen, omdat onze Mi Band nog verzonden wordt.

Features

Uit de screenshots blijkt dat de app de meeste features van de geavanceerde armband ondersteunt. Zo worden slaapgegevens gesynchroniseerd, en kun je wekkers instellen. Ook het dagelijks aantal stappen en verbruikte calorieën worden gesynchroniseerd. Het is ook mogelijk om gegevens van acht verschillende data te vergelijken.

 

In bovenstaande video wordt de Chinese versie van de app gebruikt, er is echter ook een Engelse versie die automatisch gedownload wordt wanneer je iPhone ingesteld staat op het Nederlands of Engels.

HealthKit

De app voor de Mi Band ondersteunt ook Apple’s HealthKit. Andere fitnesstrackers, zoals Fitbit doen dat nog niet. HealthKit is een app van Apple waarbij gezondheidsgegevens van meerdere apps samengevoegd worden. Alle informatie van je Mi Band is dus via de app in HealthKit zichtbaar.

Downloaden

De iPhone applicatie voor de Mi Band is te gratis downloaden in de app store. De app draagt echter een Chinese naam (小米手环) en is dus niet gemakkelijk in de Nederlandse App Store te vinden. Via de onderstaande link is de app wél direct te downloaden.

Om de app te kunnen gebruiken is Bluetooth 4.0 vereist. De iPhone 4S en nieuwere generatie iPhones ondersteunen dit. Ook de iPad, vanaf generatie 3. Android gebruikers kunnen de Mi Band app in de Google Play Store vinden door te zoeken op Mi Band.

小米手环 (Mi Band iPhone app) gratis downloaden.

Mi Band kopen

De Mi Band is een hele goedkope fitnesstracker. Wanneer je dus eens een fitnesstracker wilt proberen is de Mi Band een goede keuze. Maar ook als je een serieuze sporter bent is de Mi Band een aanrader, door de vele functies die de wearable ingebouwd heeft.

Model Aanbieder Prijs
Xiaomi Mi Band – Zwart DealExtreme €15,73 Bekijken
Xiaomi Mi Band – Zwart TinyDeal €15,96 Bekijken
Xiaomi Mi Band – Zwart Banggood €18,22 Bekijken
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo