iPhone 6 Plus versus Xiaomi Mi 4: een vergelijking

iPhone 6 Plus Xiaomi Mi 4

iPhone 6 Plus Xiaomi Mi 4

Afgelopen woensdag heeft Apple de nieuwste iPhone’s gepresenteerd, namelijk de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. De twee toestellen vallen in een andere (duurdere) prijsklasse dan Xiaomi toestellen, maar het is wel interessant om de telefoons te vergelijken met de Xiaomi Mi 4, het flagshipmodel van het Chinese bedrijf. Vooral interessant is dat Xiaomi wel een heel erg positieve prijs/kwaliteit verhouding heeft.

iPhone 6 Plus versus Xiaomi Mi 4

In dit geval vergelijken we de Mi 4 met de Apple iPhone Plus, de duurste en meest uitgebreide iPhone die Apple aanbiedt. Om te beginnen heeft de iPhone 6 Plus een iets groter scherm, namelijk 5.5″ tegenover 5″. Beide schermen hebben wel een HD scherm met hoge resolutie. Om het scherm en de telefoon draaiend te houden is natuurlijk een batterij vereist. De Mi 4 heeft een grotere batterij dan de iPhone 6 Plus, namelijk 3080mAh vergeleken met 1810mAh. Daardoor heeft de Xiaomi Mi 4 ook een veel langere batterijduur.

Specs

Wie puur naar specificaties kijkt ziet dat de Mi 4 aan de winnende kant staat. De telefoon heeft een snellere processor, namelijk 2.5gHz, terwijl de iPhone 6 Plus ‘slechts’ 1.4gHz heeft. Bovendien is de processor in de iPhone een dual-core, terwijl de Xiaomi Mi 4 een quad-core processor heeft. Ook heeft de telefoon uit China meer RAM dan de telefoon uit Californië: 3gb tegenover 1gb.

Het hebben van extra RAM is handig wanneer je veel gebruikt maakt van verschillende apps: deze blijven dan geladen en hoeven niet opnieuw op te starten. Ook merk je het verschil tijdens het internetten. Wanneer je veel tabbladen open hebt en je opent een oude pagina hoeft de pagina bij een telefoon met veel RAM geheugen niet opnieuw geladen te worden.

Camera

De Mi 4 heeft een camera met meer megapixels, zowel aan de voorkant als de achterkant. De camera aan de achterkant heeft 13 megapixels (de iPhone heeft er 8) en aan de voorkant heeft de Mi 4 8 megapixels. De iPhone 6 Plus heeft meer opties, zoals HDR, panorama en slow-motion filmen tot wel 240 beelden per seconde. Ook heeft de iPhone 6 Plus een lens die gestabiliseerd wordt zonder software: de lens zweeft als het ware in de behuizing en vangt zo de ergste schokken en trillingen op. Dat heeft de camera in de Xiaomi smartphone niet.

Prijs

De categorie waar de Xiaomi Mi 4 met kop en schouders boven de iPhone 6 Plus uitsteekt is natuurlijk de prijs: in Nederland kost de iPhone 6 Plus zonder abonnement €799 met 16gb opslagcapaciteit, de Mi 4 kost omgerekend naar Euro’s €250 en voor €50 heb je een telefoon met een opslagcapaciteit van 64gb.

Xiaomi Mi 4 kopen

Enthousiast over een Xiaomi telefoon? Op onze pagina Xiaomi kopen in Nederland, waar moet je op letten? beschrijven we alles wat je moet weten over het kopen van een Xiaomi telefoon.

Je kunt je ook aanmelden voor de wekelijkse nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte van het laatste Xiaomi nieuws en kortingen. Bovendien ontvang je een gratis ebook.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo