Hugo Barra treedt af als Xiaomi vice-president

Hugo Barra

Hugo BarraEerder vandaag verscheen er op Facebook het verrassende bericht dat Hugo Barra niet langer ondervoorzitter van Xiaomi zal zijn. Na wat onderzoek bleek dit bericht inderdaad waar te zijn. Hugo Barra treedt officieel af als vice-president van “Global Operations” bij Xiaomi. Hij zegt van plan te zijn om terug te gaan naar Silicon Valley, om dichter bij vrienden en familie te kunnen zijn. Volgens zijn statement zou dit gaan gebeuren in februari, na het Chinese nieuwjaar. De aankondiging kwam als een grote verrassing, gezien Barra enkele dagen geleden nog erg enthousiast was tijdens de lancering van de Xiaomi Redmi Note 4 in India.

Onder Barra bereikte Xiaomi grote expansie

Barra is bijna 3,5 jaar vice-president van het bedrijf geweest. Onder zijn leiding werd het bedrijf uitgebreid naar India, Indonesië, Singapore en Maleisië. Recentelijk werden ook meer dan 20 nieuwe markten veroverd waaronder Rusland, Mexico en Polen. Xiaomi kondigde pas aan dat uit de verhandelingen in India al meer dan 1 miljard dollar is verdiend. Nog een indrukwekkende prestatie van Barra. Na de Facebook post over Barra’s aftreden, kondigde Xiaomi medeoprichter Lei Jun aan, dat de functie door Xiang Wang overgenomen zal worden.

Wat nu?

Barra kijkt met veel affectie terug naar zijn tijd bij Xiaomi and alles wat hij in de bijna vier jaar bij het bedrijf heeft bewerkstelligd. Hij noemde Xiaomi zijn “eerste baby, welke hij in de wereld heeft gebracht”. Wat Barra gaat doen nadat hij weer terug is in Silicon Valley is onbekend. HIj zegt eerst welverdiend te gaan rusten.

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo