Hongerige Mi fan heeft Xiaomi aangeklaagd om etentje

Xiaomi gestolen

Xiaomi heeft een Mi-fan minder. De heer Yang heeft Xiaomi namelijk aangeklaagd wegens contractbreuk over een etentje met Xiaomi-topman Lei Jun. Inmiddels heeft de officiële website van de rechtbank in Haidian, Beijing de zaak goedgekeurd en op de rol gezet voor behandeling. Dat belooft een smakelijke zitting te worden.

Xiaomi aangeklaagd om promo-actie

Het begon allemaal met een promotie-actie in augustus 2017. Xiaomi schreef een prijsvraag uit met als hoofdprijs een etentje met bestuursvoorzitter Lei Jun. De voorwaarden waren als volgt: om te winnen moest men of 500 Xiaomi Mi 5X toestellen verkopen, 300 Xiaomi Redmi Note 5A telefoons of een combinatie van 400 telefoons van naar keuze Xiaomi Mi 5X of Redmi Note 5A.

Rosegouden uitvoering van de Redmi Note 5A Xiaomi

De Xiaomi Redmi Note 5A

De heer Yang had honger en ging aan de slag. Hij verkocht 523 Xiaomi Redmi Note 5A toestellen.

In zijn beste pak meldde hij zich, hongerig als hij was, bij Xiaomi met het verzoek een tafeltje te reserveren. Om vooralsnog onbekende redenen weigerde Xiaomi, volgens de aanklacht zelfs na herhaalde onderhandelingen, om Lei Jun en Yang aan tafel te zetten.

Honger maakt boos

Klaarblijkelijk had de aanhoudende honger geen goed effect op het humeur van de heer Yang, want hij besloot een rechtszaak aan te spannen. Hij beschuldigt Xiaomi van contractbreuk en de aantasting van zijn waardigheid als Mi-fan. Ook eist hij zo’n $ 3.500,- ter compensatie van notariskosten en juridische kosten.

Rechtszaak opgediend

Zoals gezegd heeft de rechter de zaak inmiddels als behandelbaar gekwalificeerd en op de rol gezet. Wanneer de uitspraak geserveerd wordt is de vraag. Een schikking, wellicht uit te onderhandelen onder een etentje, is te overwegen. Overigens is niet bekend of er meer deelnemers zijn die wel aan de voorwaarden hebben voldaan maar niet uit eten zijn geweest.

Via: gizmochina.com

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo