Het verschil tussen Xiaomi en Xiaoyi

Het verschil tussen Xiaomi en Xiaoyi

Het verschil tussen Xiaomi en Xiaoyi

Wie al een tijdje het nieuws rond Xiaomi in de gaten houdt kan er niet om heen: Xiaoyi. Wellicht zul je in eerste instantie denken dat dit een typefout is, en dat de schrijver Xiaomi bedoelde. Dat is echter niet waar. Daarom is het tijd om voor eens altijd de wereld duidelijk te maken wat het verschil is tussen Xiaoyi en Xiaomi.

Xiaomi

Xiaomi is het bedrijf dat wel al goed kennen: de CEO is Jei Lun en het bedrijf maakt goedkope maar kwalitatief hoogstaande smartphones, tablets, televisies en andere accessoires (zoals de router en Xiaomi Mi Pad afgebeeld op de afbeelding boven dit artikel) . Xiaomi producten worden verkocht via’s Xiaomi officiele webshop in alle landen (voornamelijk Azie) waar de webshop gelanceerd is. Xiaomi producten worden niet door Xiaomi zelf gemaakt, maar door anderen in elkaar gezet.

Xiaoyi

Xiaoyi richt zich niet op smartphones of tablets, maar specifiek op camera’s. Zo bracht het onlangs de Xiaomi Yi Pro Camera uit. Het is onduidelijk wie die leiding heeft over het bedrijf. De gelijkenis, en het verwarrende begint nu: Xiaoyi producten worden namelijk via Xiaomi’s webshop verkocht. Xiaoyi is dan ook een onderdeel van Xiaomi. Het bedrijf maakt echter zelf haar producten en besteedt dit niet uit.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo