Google Play Store installeren op een Xiaomi telefoon

Google Play Store installeren op Xiaomi smartphones

Google Play Store installeren op Xiaomi smartphones

Als je een smartphone koopt, doe je dat voor een gedeelte ook voor de apps die er verkrijgbaar zijn. Maar niet elk Xiaomi toestel wordt geleverd met de Google Play Store app, de app store van Google. De smartphones komen weliswaar met Xiaomi’s eigen app store, Mi Market, maar daar zijn niet zo veel apps beschikbaar als in de Google Play Store.

Waarom is Google Play niet beschikbaar?

Voor we beginnen met de uitleg waarom Google Play Store niet beschikbaar is op elke telefoon, is het goed om te weten welke Xiaomi telefoons wel Google Play hebben, en welke niet. Alle telefoons uit China hebben de app store van Google niet, de rest wel, zoals smartphones uit India, Singapore of Maleisië.

De reden daarvoor is dat Google weinig zaken doet in China. Google verplicht dat je een licentie afneemt per telefoon voor het gebruik van Android. China is daar de enige uitzondering op, waardoor er geen Google Play Store of andere Google apps geïnstalleerd staan op telefoons uit China.

Hoe installeer ik Google Play Store?

Het installeren van Google Play Store is gemakkelijk. Open als eerste de Mi Market. Zoek daarna naar ‘Google Installer’. Installeer deze app. Wanneer je de app opent kun je kiezen welke apps je allemaal wilt installeren, waaronder de Google Play app. Zodra je de Google Play app geïnstalleerd hebt kun je deze gebruiken en updates van de apps die je al op je telefoon had staan gaan voortaan ook via de Google Play app.

Is het veilig?

Dat de methode werkt is wel zeker, maar of het gebruik van de app Google Installer veilig is en voor altijd zal werken is niet helemaal bekend. Het is nou eenmaal niet gebruikelijk dat je zelf de Google Play app moest installeren. De app is wel het proberen waard.

Mocht je je echt zorgen maken om de veiligheid van je telefoon en vooral privacy, dan kun je het beste de Google Play Store installeren wanneer je hem nodig hebt om een app te downloaden en daarna weer meteen te verwijderen.

Bron: Ars Technica

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo