De Google Play Store installeren op je Xiaomi smartphone

MIUI Tips

De Google Play Store installeren op je Xiaomi smartphone

China en Google kunnen het kortgezegd niet heel goed vinden en daarom worden Chinese smartphones geleverd zonder Google Play Store. Veel verkopers installeren deze App Store voor hun klanten. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je dit gemakkelijk zelf doen. We leggen uit hoe dit moet.

Google Installer downloaden

Om de Google Play Store te kunnen installeren moet je eerst de Google Installer downloaden. Het bestand kun je hier vinden. Dit bestand download je via je telefoon. Vervolgens open je de Downloads-app, en tik je op installeren. Waarschijnlijk krijg je een bericht dat het installeren van programma’s via onbekende bronnen niet toegelaten wordt. Om dit op te lossen ga je naar instellingen > additional settings > privacy. Vink hier unknown sources aan.

Installeren

Vervolgens kan de installatie van de Google Play Store beginnen. Op de nieuwe app die beschikbaar is op je apparaat. Doorloop de procedure. Wij raden aan om alle services te installeren, zodat je telefoon naadloos samenwerkt met de Google Play Store en je Google Account.

Problemen met apps installeren

Toen wij de Google Play Store voor het eerst op een Xiaomi Mi 5 installeerden, konden we geen apps downloaden. We kregen de volgende melding: Error while retrieving information from the server RPC:s-7:AEC-0. Om dit op te lossen ga je naar instellingen, other accounts, en verwijder je je Google-account. Ga vervolgens naar installed apps > Google Play Store en tik op clear data. Herstart je telefoon en probeer het opnieuw. Nu is het mogelijk om apps te installeren.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo