Google blokkeert integratie met Xiaomi-producten na privacylek

Bij een gebruiker van de Google Nest Hub verschenen afgelopen vreemde beelden. Niet de beelden van zijn eigen IP-camera werden getoond, maar die van willekeurige vreemden. Google besloot daarom de Xiaomi-integratie tijdelijk stop te zetten.

Privacylek

Xiaomi en Google (Nest) hebben verschillende apparaten die met elkaar geïntegreerd kunnen worden. Normaal gesproken ging dat dat altijd goed, totdat een Reddit-gebruiker beelden online plaatste van zijn Nest Hub beeldscherm. In plaats van de beelden van zijn eigen Xiaomi beveiligingscamera kon hij meekijken in de huizen en bedrijven van andere bezitters van de Xiaomi-apparatuur.

Bekijk nu
NIEUW: Nederlandse Xiaomi Mifans-community

De Nederlandse Mifans.nl-community is officieel gelanceerd. Een community van Xiaomi-enthousiastelingen met antwoorden op vragen, tips, guides en nog veel meer!

Google & Xiaomi Privacylek
Via: reddit.com | user: u/Dio-V

Op dit moment is niet duidelijk wat deze absurde bug of het datalek veroorzaakt, maar het was voor Google dus genoeg reden om ervoor te zorgen dat dit niet nogmaals kan gebeuren. De tech giganten zijn op dit moment druk bezig met het zoeken naar een oplossing voor het probleem. Het is niet zeker wanneer de blokkering van Xiaomi-apparatuur weer wordt opgeheven.

De Reddit-gebruiker die op het probleem stuitte, gebruikt een Xiaomi Mijia 1080p Smart IP Security Camera, die hij aan zijn Google Nest Hub had gekoppeld via Xiaomi Mi Home. Het probleem doet zich voor zodra hij de beelden van zijn eigen beveiligingscamera wil bekijken. Op dit moment is deze combinatie van apparaten de enige bekende variatie waarin de problemen zich voordoen.


Xiaomi Mi Band 5 NIEUW

De gloednieuwe activitytracker van Xiaomi.
Nederlandse versie!

Zijn mijn beelden wel veilig?

Het is natuurlijk de grote vraag of er mensen op jouw camera’s kunnen kijken van Xiaomi en daar is geen eenduidig antwoord op. We weten dat er iets misgaat, maar niet op welke manier en wat de onderliggende oorzaak is.

Ons advies is als je het niet vertrouwd, trek voorlopig je camera even uit. Niets moet, maar de verwachting is dat er binnenkort een verklaring naar buiten zal komen waarin er meer duidelijk zal worden.


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL

Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue

Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij