Alles wat we weten over de Xiaomi Mi 5: vingerafdrukscanner, 16 megapixel camera, Snapdragon 820

Alles wat we weten over de Xiaomi Mi 5 vingerafdrukscanner, 16 megapixel camera, Snapdragon 820

Alles wat we weten over de Xiaomi Mi 5 vingerafdrukscanner, 16 megapixel camera, Snapdragon 820

Al een tijdje wachten we op de Xiaomi Mi 5. De Xiaomi Mi 4 werd in juli 2014 gepresenteerd en Xiaomi hanteert normaal een periode van een jaar waarna het een nieuwe versie van een smartphone uitbrengt. De reden dat de Xiaomi Mi 5 vertraagd is komt waarschijnlijk door de gebruikte processor. Meer daarover plus alle andere geruchten over de Mi 5 lees je in dit artikel.

Xiaomi Mi 5

De Xiaomi Mi 5 is zoals eerder geschreven de opvolger van de Xiaomi Mi 4. De Mi 5 krijgt volgends de geruchten een 5.2 of 5.3 inch scherm, vergeleken met een 5 inch scherm op de Mi 4. Verder melden verschillende geruchten dat het scherm een Quad HD scherm is met extra sterk Gorilla Glass 4. De resolutie van het scherm is 1440 x 2560 pixels, wat een pixel dichtheid betekend van 554 Pixels Per Inch (PPI).

 

Processor

De reden dat de Xiaomi Mi 5 vertraagd is heeft waarschijnlijk te maken met de gebruikte processor. Verschillende bronnen melden dat Xiaomi de Snapdragon 820 processor gaat gebruiken. Helaas is de Snapdragon 820 ernstig vertraagd, en komt de processor pas eind dit jaar uit.

Analisten verwachten dan ook dat de Xiaomi Mi 5 met Snapdragon 820 processor pas in het tweede kwartaal van 2016 gelanceerd zal worden. Maar, analisten melden ook dat Xiaomi mogelijk een Snapdragon 810 processor gaat gebruiken. In dat geval kan de smartphone al sneller gelanceerd worden, en de 820 is niet veel sneller dan de 810.

 

Xiaomi Mi 5 overige specificaties

De overige specificaties van de Xiaomi Mi 5 zijn ook al bekend. Het toestel heeft 3gb werkgeheugen en een 16 megapixel camera aan de achterkant. De camera aan de voorkant zou 13 megapixel zijn. De batterij is heeft een capaciteit van 3000 mAh, en wordt opgeladen met een USB Type-C oplader.

 

Vingerafdrukscanner

Uit een uitgelekte afbeelding blijkt dat de Xiaomi Mi 5 een vingerafdrukscanner krijgt. Een betrouwbaar Chinees Weibo account toonde een foto die door Xiaomi op Facebook geplaatst zou worden om fans lekker te maken voor de Mi 5. Op de afbeelding is een vingerafdruk te zien, iets wat er op duidt dat de Mi 5 een vingerafdrukscanner krijgt. Ook andere bronnen melden dat het toestel een vingerafdrukscanner zal krijgen.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo