Gebruikers Xiaomi TV krijgen ongewenst advertenties voorgeschoteld

Xiaomi Mi LED Smart TV 4 veel TV voor weinig geld

Xiaomi kreeg recent kritiek te verduren omdat zij in besturingssysteem MIUI, wat zij op hun smartphones installeren, te veel ongevraagde reclame zou laten zien. De hoeveelheid en plaats van reclame was zodanig dat zelfs het gebruiksgemak eronder moest lijden. Nu melden kopers van een Xiaomi TV hetzelfde probleem.

Verplichte advertenties op Xiaomi TV

Diverse gebruikers melden dat ze ongevraagd advertenties zien bij het aan- en uitzetten. Deze duren tussen 15 en 60 secondes. Ook melden ze dat deze advertenties worden weergegeven wanneer er geen internetverbinding is gemaakt.

Xiaomi Mi LED Smart TV 4 veel TV voor weinig geld

Een Xiaomi Smart TV die ongevraagde advertenties laat zien

Er wordt ook gemeld dat de TV soms verplichte advertenties toont bij het schakelen van het ene hdmi-kanaal naar het andere of van het ene programma naar het andere.

Gebruikers zijn boos en angstig

Doordat de TV ook advertenties laat zien als deze niet op internet is aangesloten zijn gebruikers angstig. Zo wordt op Reddit melding gemaakt van het feit dat de TV’s voorkeuren zouden registreren en zelfs dat de microfoon zou worden gebruikt om af te luisteren. Voor deze complottheorie├źn is (nog) geen bewijs gevonden. Naast de angst voor aantasting van hun privacy zijn gebruikers ook boos. Met name omdat zij wel de volledige prijs hebben betaald en toch advertenties moeten zien. Ook het feit dat hierover voor aankoop niets bekend wordt gemaakt is een irritatiefactor.

Xiaomi reageert niet, maar er is een oplossing

Xiaomi reageerde voor zover bekend nog niet officieel op dit onderwerp. Toch zijn er oplossingen. Het besturingssysteem genereert namelijk de advertenties. Net als bij smartphones is het mogelijk om de de tv opnieuw te installeren, waarbij het OS opnieuw geflashd wordt.. Op internet zijn hiervoor diverse handleidingen te vinden. Uiteraard is het uitvoeren van deze bewerking tegen de adviezen van Xiaomi in en daarmee dus op eigen risico.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo