Xiaomi lanceert ‘mechanisch’ toetsenbord: Xiaomi Game Keyboard

Xiaomi Game Toetsenbord

Nadat Xiaomi met de Black Shark al een heuse game-telefoon op de markt bracht en er ook al heel wat game-accessoires zijn uitgebracht komt Xiaomi nu met haar eerst toetsenbord onder eigen merk, het Xiaomi Game Keyboard. Wij zetten de specificaties op een rij en benoemen de belangrijkste specificaties.

Kenmerken Xiaomi Game Keyboard

Het toetsenbord van Xiaomi kenmerkt zich zoals alle producten door een premium kwaliteit voor een budget prijs te leveren. Het design is ergonomisch en minimalistisch. Zo kun je verantwoord gamen terwijl je niet afgeleid wordt door allerlei onnodige extra’s. Het is gemaakt van hoogwaardig kunststof en voorzien van een aluminium overlay, zodat het bestand is tegen ruw spel.

Voor de hardware koos Xiaomi de Sonix 32-bit ARM master MCU, met 48M frequentie, 1000Hz 33 key roll-over. Hiermee zijn de meeste combinaties voor het gamen beschikbaar.

Xiaomi Game toetsenbord met verlichting

Het Xiaomi Game toetsenbord met verlichting en specificaties

Gebruik van het toetsenbord

Het toetsenbord is voorzien van vier stevige voetkussentjes die voor de nodige grip zorgen. De achterste kussentjes zijn te verwisselen met verhoogde kussens voor mensen die graag een schuin toetsenbord gebruiken. De bediening en instelling gaat vooral via de ‘fn’ (functie) toets in combinatie met andere toetsen. Ook is er een Windows-toets ingebouwd voor bepaalde functies.

De nu al spraakmakende red shaft

Tot nu waren er reguliere toetsenborden die de toetsaanslagen op basis van membranen verwerken of mechanische toetsenborden die op basis van elektrische impulsen werkten. Met de relatief onbekende Trantecx Co. groep ontwikkelde Xiaomi een hybride systeem waarmee de nauwkeurigheid van mechanische aanslagen wordt gecombineerd met de goedkopere reguliere techniek van aanslag. Dit wordt aangestuurd door een rode as-structuur onder de toetsenknop.

Het Xiaomi Game toetsenbord kopen?

Reacties van gamers zijn erg enthousiast en de prijs/kwaliteitsverhouding is uitmuntend. Je kunt het toetsenbord namelijk nu al bestellen bij Gearbest.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo