Gaat het wel goed met Xiaomi? Jazeker, en de toekomst ziet er nog beter uit!

Xiaomi patenten 2015

Xiaomi patenten 2015

Veel mensen vragen zich af of het wel goed gaat met Xiaomi. Het gaat volgens experts haar doelen van 2015 niet halen. Toch zijn wij positief. De verkoop in India zal snel beginnen dankzij een contract met Qualcomm, en het lijkt erop dat Xiaomi zich nu focust in groei op de langere termijn in plaats van korte termijn.

Xiaomi haalt doel van 2015 niet

Volgens bronnen van Bloomberg gaat Xiaomi in 2015 haar doelen niet halen. Het bedrijf wilde in 2015 80 miljoen smartphones verkopen, maar verkocht in het eerste half jaar pas 35 miljoen smartphones. Bloomberg meldt dat het tweede kwartaal niet beter wordt. Leveranciers aan Xiaomi melden namelijk dat het aantal orders niet toegenomen is. De productie is dus ook niet gegroeid, en het is dus de vraag of in het tweede kwartaal nog 45 miljoen smartphones verkocht worden om het doel te halen.

Groei in aanvraag patenten

Wij hebben echter het gevoel dat Xiaomi zich aan het voorbereiden op groei in de lange termijn.

Dit is ten eerste te zien aan het aantal patenten dat Xiaomi aangevraagd heeft. Hugo Barra deelde een foto met de statistieken, waarin een explosieve groei te zien is. Internationale patenten zijn belangrijk voor het uitbreiden naar andere landen.

Nieuwe technologieën

Ook is het duidelijk dat Xiaomi flink aan het innoveren is. Zo zijn de nieuwe Xiaomi Redmi Note 3 en Xiaomi Mi Pad 2 de eerste producten volledig gemaakt van metaal. Ook heeft Xiaomi een flinke stap voorwaarts gemaakt op het gebied van schermen. Zo introduceerde het het sunlight display, een scherm dat nog beter leesbaar is in het volle licht van de zon.

Daarnaast toonde het edge tab, dat nu al gebruikt wordt in de Xiaomi Mi 4c. De randen van de smartphone zijn aanraakgevoelig waardoor je deze ook als knop kunt gebruiken. Ook is Xiaomi een van de eerste bedrijven die USB Type-C gebruiken in smartphones en tablets.

Investeren in 100 startups

In 2016 wil Xiaomi ook investeren in 100 verschillende startups. Dit doet het bedrijf nu al. Bedrijven waarin Xiaomi investeert mogen de naam Xiaomi gebruiken. Zo heeft de maker van de Xiaomi Yi Camera eigenlijk Xiaoyi, maar gebruikt het de Xiaomi naam voor haar producten. Ook de Ninebot Mini is een product van een bedrijf waar Xiaomi eigenaar van is. Laatst kocht dat bedrijf Segway. Xiaomi werkt nu ook samen met nieuwe partijen, zo levert het Windows 10 op sommige smartphones en tablets.

Buitenlandse groei in de toekomst

Ook de buitenlandse groei zal flink toenemen in de toekomst. Tot nu toe verkocht Xiaomi pas 1 miljoen smartphones in India, een enorme markt. Dat komt niet omdat Xiaomi niet populair is, maar door patentproblemen. Ericson heeft het 3G patent in handen in India, en daagde Xiaomi voor de rechter. Nu heeft Xiaomi een contract getekend met Qualcomm, dat ook een 3G patent heeft. Daarmee zijn de patentproblemen straks opgelost en kan Xiaomi vol gas geven in India.

Al met al zijn wij erg positief over de groei van Xiaomi. Het stormachtige is nu uit de groei, omdat de markt in China verzadigd raakt. In de toekomst zullen andere markten echter steeds belangrijker worden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo