Futuristische Xiaomi Mi VR headset aangekondigd

Xiaomi Mi VR headset

Xiaomi Mi VR headsetDe laatste Xiaomi persconferentie was een groot spektakel. Tijdens het evenement werd de Xiaomi Mi Note 2 met gebogen OLED display aangekondigd. Ook zagen we de Xiaomi Mi Mix met een display dat bijna de hele voorkant van het toestel in beslag nam. Naast de twee vlaggenschip phablets werd nog een derde apparaat aangekondigd: de Xiaomi Mi VR headset.

Xiaomi Mi VR

De Xiaomi Mi VR headset is eigenlijk precies zoals het klinkt: een virtual reality headset. De headset ziet er futuristisch uit in een zwart/wit design. Het apparaat heeft een hardware-level bewegingssensor en 16 milliseconde ultra-low latency. Met latency wordt een korte vertraging bedoeld tussen het versturen en ontvangen van een signaal. Met deze headset hoef je je daar dus geen zorgen over te maken.

Compatibiliteit

De Mi VR headset kan gebruikt worden met de Mi Note 2, Xiaomi Mi 5, Xiaomi Mi 5S en de Xioami Mi 5S Plus. Eigenlijk alle premium toestellen, die Xiaomi dit jaar op de markt heeft gebracht. Op het moment is het nog onzeker of de headset ook zal werken met andere smartphones.

Xiaomi Mi VR headset

Content

Xiaomi heeft er ook voor gezorgd dat er genoeg te doen is met de nieuwe headset. Via het MIUI VR platform van het bedrijf zijn meer dan 500 panorama videos en 30+ VR apps beschikbaar. En daar houdt het niet bij op, tot nu toe hebben meer dan 200 ontwikkelaars zich geregistreerd voor het platform. We verwachten binnenkort dus nog veel meer content.

Prijs en beschikbaarheid

Voorlopig is de headset voor ongeveer 28 euro te koop in China. Maar gezien Xiaomi hard bezig is om ook buiten China beschikbaar te zijn, is het waarschijnlijk dat het apparaat binnenkort voor ons ook makkelijker te verkrijgen zal zijn. Helaas werd daar tijdens de persconferentie niet over gesproken.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo