Foto’s Xiaomi Mi 4 uitgelekt, o.a. dunnere rand

Xiaomi Mi 4 foto uitgelekt

Xiaomi Mi 4 foto uitgelekt

Vandaag is vanuit een Chinese fabriek een foto opgedoken van een Xiaomi Mi 4. De Xiaomi Mi 4 wordt de opvolger van de Mi 3, het huidige paradepaardje van Xiaomi. De Mi 4 is nog niet officieel aangekondigd en Xiaomi zelf rept er ook nog geen woord over, maar er lekken steeds meer dingen over de telefoon uit. Zo verscheen een paar weken geleden een nieuwe Xiaomi telefoon in de AnTuTu benchmarks met de codenaam Leo. Het gaat waarschijnlijk om de Mi 4 of Mi3S, de (naar verwachting) goedkopere opvolger van de Mi 3 naast de Mi 4.

Groter scherm

Op de foto’s wordt het nieuwe toestel vergeleken met een Mi 3. Wat onder andere opvalt is het grotere scherm, waarschijnlijk 5 inch. Dit scherm heeft waarschijnlijk een hoge resolutie waardoor met het blote oog pixels niet afzonderlijk gezien kunnen worden, zo scherp.

Xiaomi Mi4 foto uitgelekt

 

Links de Mi 4, rechts de huidige Mi 3.

Dunnere rand om scherm

Wat ook opvalt op de foto is de ruimte rondom het scherm van de uitgelekte telefoon. Er is op het nieuwe toestel veel minder ruimte rondom het scherm, de zogenaamde bezelHierdoor kan het scherm groter gemaakt worden en oogt de telefoon stijlvoller, omdat het de illusie wekt dat het scherm zich over de gehele bovenkant van de telefoon strekt.

Qua techniek zou het verwonderlijk maar niet onmogelijk zijn als de rand inderdaad kleiner wordt of helemaal verdwijnt. Bij de huidige generatie telefoons zitten onder de bezel namelijk de display-drivers. De display-drivers zorgen ervoor dat er ook daadwerkelijk beelden op het scherm geprojecteerd worden, en dat de tikken van de bestuurder op het touchscreen ook geregistreerd worden.

Lancering

Naast de foto en de eerder uitgelekte specificaties is er niet zo veel bekend over de Xiaomi Mi 4, of de lancering daarvan. Xiaomi is hier niet heel open in dus het wordt vooral afwachten. We houden u op de hoogte.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo