Flinke stijging Xiaomi-smartphone verkopen in West-Europa

Xiaomi smartphone (Xiaomi Mi 10 Pro)

Xiaomi timmert ook in Europa aan de weg en dat heeft resultaat: de verkopen zijn flink gestegen in het afgelopen derde kwartaal van 2020.

Xiaomi-smartphone verkopen

Wereldwijd wordt bijgehouden hoeveel smartphones elk merk verkoopt en dat heeft al vaker interessante lijstjes opgeleverd. Zo zagen we bijvoorbeeld recent dat Xiaomi wereldwijd naar plek drie is geklommen en dat er dus meer Xiaomi telefoons dan Apple verkocht worden.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

Ook de cijfers van het eerste jaar waren erg goed, Xiaomi stond maar liefst vier keer in de top 10 met meest verkochte smartphones. Dit succes lijkt niet alleen op Aziƫ van toepassing, ook in West-Europa gaan de verkopen goed.

Xiaomi in top 3

Ook hier staat Xiaomi in de top 3, aldus analyst Canalys . Met een marktaandeel van 13% moeten ze alleen Samsung en Apple voor laten gaan met respectievelijk 36% en 25%.

Xiaomi smartphone verkopen west europa

De meeste interessante metric in onderstaande afbeelding is het feit dat er een stijging is geweest van meer dan 100%, dat wil dus zeggen dat er twee keer zoveel smartphones verkocht zijn. Dit is dus een stijging van 107%, om precies te zijn.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Apple en Samsung hebben een marginale stijging. Nieuwkomer Oppo laat ook een flinke groei zien en eindigt op plek 5 met een groei van net geen 1000%. Het marktaandeel is daarmee 5%.

We zijn benieuwd hoe zich dit verder gaat ontwikkelen, vooral met de lancering van de nieuwe iPhones.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo