Flinke groei: Xiaomi in top 10 smartphone verkopers wereldwijd

Xiaomi Redmi Note

Xiaomi Redmi Note. Deze telefoon was voor een groot deel verantwoordelijk voor de groei.

In een nieuw rapport dat vandaag verscheen is Xiaomi de top 10 best verkopende smartphone merken binnengedrongen. Xiaomi daarmee de plaats over van het Taiwanese HTC. HTC kampt al een tijd met tegenvallende resultaten en gecombineerd met de enorme groei van Xiaomi leidde dat tot de machtswisseling en de verwijdering van HTC uit de top 10.

Groei

In het eerste kwartaal van 2014 werden 279.4 miljoen smartphones verkocht. Samsung is nog steeds het bestverkopende merk dit kwartaal, en was 31 verantwoordelijk voor 31 van de verkochte smartphones. Samsung wordt op de voet gevolgd door haar aartsrivaal Apple, dat 16 procent voor haar rekening nam. Daarna is Huawei derde, en Lenovo vierde.

Veel Chinese merken

Opvallend aan het lijstje is dat er zoveel Chinese merken instaan, 5 van de 10 merken zijn Chinees. Dat is natuurlijk Xiaomi (6), maar ook Huawei (3), Lenovo (4), Coolpad (8) en ZTE als negende.

Redmi Note

De groei van Xiaomi in het eerste kwartaal van 2014 is vooral te danken aan de Redmi Note. Deze ‘padphone’ doet het erg goed in aziatische landen waar men de smartphone en tablet graag combineerd.

97% verkocht in China

Dat Xiaomi in de lijst met best verkopende merken wereldwijd staat is enigszins verwarrend. De telefoons van het Chinese merk worden alleen verkocht in China, Hong Kong, Taiwan en Singapore. Van deze 4 landen is China de grootste afnemer, 97% van de afzet van Xiaomi gaat naar China.

Uitbreiding

Verwacht wordt dat de groei van Xiaomi niet stopt. Er zijn plannen bekend waarin staat dat het bedrijf dit jaar verder wil uitbreiden naar 10 andere landen, waaronder grote markten zoals India en Indonesiƫ. Xiaomi heeft ook bevestigd dat het ergens in de komende weken zal beginnen met de verkoop in Maleisiƫ.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo