Fabrikant bevestigt dat Xiaomi een laptop gaat uitbrengen in 2016

Xiaomi laptop

Fabrikant bevestigt dat Xiaomi een laptop gaat uitbrengen in 2016

Eerdere geruchten dat Xiaomi mogelijk een laptop gaat uitbrengen lijken nu echt bevestigd. De CEO van het bedrijf dat de laptop moet gaan maken meldde gisteren dat het echt gaat gebeuren. De laptop wordt in het eerste of tweede kwartaal van 2016 gelanceerd.

Bevestigd door topman fabrikant

Topman Richard Lee van het bedrijf Inventecs bevestigde het nieuwe gisteren tegenover de Taipei Times. Inventecs is het bedrijf dat nu al veel producten voor Xiaomi in elkaar zet, maar daar komt binnenkort dus een nieuw product bij.

Xiaomi laptop

Er verschijnen al lange tijd geruchten over een Xiaomi laptop. Een jaar geleden werd gemeld dat de laptop een Intel i7 processor zou krijgen, maar dat lijkt overdreven, aangezien ook geschreven werd over een ‘budget laptop’. De i7 is een van de krachtigste processor op de markt voor consumenten.

Speciale strategie

Richard Lee verwacht dat Xiaomi met een speciale strategie gaat komen als het de laptop op de markt brengt. Lee is “niet zeker dat de zelfde manier als het verkopen van smartphones gebruikt kan worden voor laptops”, maar hij verwacht dat Xiaomi met een nieuwe, andere strategie zal komen voor de verkoop van de laptops.

Verkoop start in eerste of tweede kwartaal van 2016

Lee bevestigde ook dat de laptop in de verkoop zal gaan in het eerste of tweede kwartaal van 2016. De laptop zal in het begin alleen in China verkocht gaan worden, en het is onbekend welk besturingssysteem de laptop zal krijgen. Samsung zal mogelijk de chips en het beeldscherm voor de laptop gaan leveren.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo