Een Xiaomi als eerste smartphone voor kinderen

Xiaomi mi2s

Xiaomi mi2s

Veel ouders kiezen ervoor een smartphone voor kinderen te kopen wanneer ze naar de middelbare school gaan. Het is handig om met alle vrienden op de hoogte te blijven, maar ook een zeker gevoel voor ouders om te weten dat mocht er iets misgaan tijdens bijvoorbeeld de fietstocht naar school, je kind altijd bereikbaar is. Maar wat is nou een goede eerste smartphone voor kinderen?

Xiaomi smartphone voor kinderen

Bij het kopen van een eerste smartphone voor kinderen zal een Xiaomi wellicht niet meteen als eerste door uw hoofd gaan. Toch is een Xiaomi een hele goede keuze.

Goedkoop

Als eerste zijn Xiaomi’s ontzettend goedkoop vergeleken met de iPhone of andere Android toestellen. Zo kost de Redmi Note, een geduchte concurrent van de Samsung Galaxy serie ongeveer $300. Dat is omgerekend iets meer dan €215. Ter vergelijking, de Samsung Galaxy s4, het model van vorig jaar kost momenteel nog €355.

Snel

Ondanks de prijs doen Xiaomi smartphones niet onder voor hun tegenstanders. In de telefoons zitten vaak de nieuwste processors en hebben vaak vergelijkbare specificaties als de broertjes van de bekendere merken.

Redmi Note Gamen

De Xiaomi Redmi Note is snel genoeg om 3D-spellen mee te kunnen spelen.

Versimpelde versie Android

Voor een nieuwe smartphone gebruiker kan Android nogal overweldigend zijn door de vele opties en instellingen. Op Xiaomi telefoons staat geen Android geïnstalleerd, maar een aangepaste versie, genaamd MIUI. MIUI ziet er een stuk simpeler uit, maar heeft nog steeds alle features van Android en je kunt er alle apps uit de Play Store op installeren.

Nadelen

De Xiaomi is een prima optie als eerste smartphone voor kinderen, maar er zijn een paar kleine nadelen. Xiaomi is oorspronkelijk een Chinees merk, waardoor niet alle informatie in het Nederlands beschikbaar is. Via wat Google-werk is echter vrijwel altijd te vinden wat je zoekt, hetzij soms in het Engels.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo