Downgraden van MIUI 10 op Xiaomi Redmi 6 pro en Xiaomi 6X vervallen

Xiaomi MUI !0 official logo

Zoals we eerder aangaven is Xiaomi druk bezig met het uitrollen van de volgende versie van hun eigen besturingssysteem, MIUI. Inmiddels wordt de update naar MIUI10¬†onder andere uitgerold en ook de Xiaomi Redmi 6 Pro en Xiaomi 6X hebben hun update ontvangen. Inmiddels melden gebruikers dat het na de update niet meer mogelijk is om een zogenoemde ‘Rollback’ uit te voeren.

MIUI10 update: anti rollback

Bij eerdere updates van MIUI was het mogelijk om door middel van een zogenoemde rollback een oude versie terug te zetten na de update. Voor de Xiaomi Redmi 6 Pro en Xiaomi 6X is deze mogelijkheid na de update naar MIUI 10 vervallen. Desgevraagd bevestigt Xiaomi dat deze mogelijkheid bewust is verwijderd vanwege veiligheidsrisico’s.

Xiaomi MIUI 10 met belangrijkste verbeteringen

Xiaomi MIUI 10 lay-out en belangrijkste verbeteringen

Voor welke versies geldt de anti-rollback?

Voor zover nu bekend gaat het om twee toestellen, de Xiaomi Redmi 6 Pro en de Xiaomi Mi 6X. Daarnaast is het niet zo dat voor alle versies geldt. Voor zover nu bekend draait het bij de Xiaomi Redmi 6 Pro om toestellen met versie MIUI 10 ROM 8.7.30 en alle toestellen met versie ROM 9.6.16 en hoger.

Bij de Xiaomi Mi 6X is anti rollback ingesteld op alle modellen met versie MIUI 10 ROM 8.8.6 en versie ROM 9.6.4.0 en hoger.

Wat zijn de gevolgen?

Xiaomi-gebruikers reageren boos en teleurgesteld. Zij vinden dat Xiaomi hen onterecht beperkt. Xiaomi zegt echter dat zij deze maatregel hebben uitgevoerd om het systeem te beschermen en de veiligheid te verbeteren. Overigens gebruikt Google de anti-rollback maatregel ook. Xiaomi waarschuwt gebruikers voor een zogenaamde ‘brick’ als zij zelf proberen toch een downgrade uit te voeren. Een brick het volledig vastlopen van een smartphone. Een zogenaamde soft-brick kan verholpen worden door een nieuwe ROM te flashen.

Als je helemaal niets meer kan is er sprake van een zogenoemde ‘hard brick’. Het toestel is daarna net zo waardevol als een steen.

via: Xiaomitoday.com

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo