De Xiaomi Redmi 3 is vanaf 12 januari te koop

De Xiaomi Redmi 3 is vanaf 12 januari te koop

De Xiaomi Redmi 3 is vanaf 12 januari te koop

Xiaomi heeft vandaag middels een teaser bekend gemaakt dat de Xiaomi Redmi 3 vanaf 12 januari te koop zal zijn. De smartphone is zoals we verwachtten van metaal gemaakt, maar bevat een ruit-patroon. Uit de teasers blijkt dat de telefoon in het goed en zilver op de markt zal komen, hoewel meer kleuren mogelijk zijn.

Redmi 3 teaser

Eind vorig jaar schreven we over een mysterieuze smartphone van Xiaomi die door TENAA werd getest, een Chinese instelling die smartphones certificeert. Veel journalisten en fans verwachtten gelijk dat het om de langverwachte Redmi 3 ging, maar de bevestiging bleef tot vandaag uit. Xiaomi bevestigde vandaag namelijk niet alleen dat de smartphone bestaat, maar liet ook gelijk weten dat de Redmi 3 al op 12 januari te koop zal zijn.

Dat alles deelde het Chinese bedrijf mede middels een teaser die op Weibo werd geplaatst, de Chinese Facebook. Op de afbeelding is de stijlvolle achterkant van de Redmi 3 duidelijk te zien, en het is gelijk duidelijk dat de afbeeldingen van afgelopen maand inderdaad bij de nieuwe smartphone van Xiaomi hoorden. Het patroon op de achterkant van Redmi 3 is opvallend, maar het is nog niet bekend of elk model zo’n patroon zal hebben.

Specificaties

Xiaomi heeft ook onthuld dat de smartphone een 5-inch scherm en een metalen body zal hebben, maar over verder specificaties heeft het Chinese bedrijf nog niks vermeld. Gelukkig hebben we wel de details die via TENAA lekten, waarvan de kans groot is dat ze ook kloppen: de smartphone zou een 1280 x 720 scherm hebben, een 1.5GHz octa-core processor en 2GB aan RAM-geheugen.

Qua RAM-geheugen blijft de Redmi 3 dan ook duidelijk achter bij de highend smartphones van dit moment, maar dat is logisch gezien het de budget-lijn van Xiaomi is. De smartphone draait volgens de gegevens van TENAA op Android 5.1.1 Lollipop, en daarnaast heeft de Redmi 3 een 13 megapixel camera aan de achterkant. De Redmi 2 kostte slechts $110 toen de smartphone uit kwam, dus de kans is groot dat de Redmi 3 ook weer spotgoedkoop zal zijn.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo