Cijfers verkoop mobiele telefoons Q4 bekend: markt daalt, Xiaomi stijgt!

Xiaomi Mi 6

In Nederland is Xiaomi nog niet bij iedereen bekend, maar inmiddels is deze Chinese producent van allerlei elektronica wereldwijd één van de grootste spelers op de markt voor mobiele telefoons. Marktonderzoeksbureau Strategy Analytics heeft inmiddels haar analyse voor het vierde kwartaal van 2017 gemaakt. Waar de wereldwijde markt voor mobiele telefoon daalde, verdubbelde het marktaandeel voor Xiaomi.

Xiaomi in cijfers

Over het hele jaar groeide de wereldwijde markt voor mobiele telefoons met 1 procent. Voor het eerst in de geschiedenis werden er meer dan 1,5 miljard mobieltjes verzonden. Het vierde kwartaal zagen de cijfers er minder rooskleurig uit. De markt daalde met 9% ten opzichte van 2016. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat er één telefoonmaker is die zich positief onderscheidt” Xiaomi. Deze Chinese producent van telefoons heeft in 2017 liefst 92 miljoen smartphones verkocht. In vergelijking met 2016 (met een verkoop van ‘slechts’ 53 miljoen stuks) een stijging van liefst 74,5%.

In het vierde kwartaal van 2017 verdubbelde het aantal verkochte telefoons in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2016. Toen werden er 14,9 miljoen telefoons verkocht tegen 27,8 miljoen in de laatste maanden van 2017. Ook het marktaandeel verdubbelde in deze periode van 3,4% naar 6,9 %. Als groeifactor wordt bijvoorbeeld de succesvolle lancering van hun telefoons in markten zoals India, China en Rusland genoemd. Met name de Redmi 5 serie heeft hier een rol in gespeeld.

Een andere groeifactor is volgens experts de opening van een Europese vestiging in Spanje. Andere merken voelen inmiddels de concurrentie, Zo heeft Xiaomi haar rivaal Samsung van de eerste plaats gestoten in India.

Al met al groeide deze Chinese telefoonaanbieder in 2017 harder dan Samsung, Huawei en Apple bij elkaar. De verwachting is dan ook dat deze andere maatschappijen een aanval op de positie van Xiaomi zullen openen.

Xiaomi niet alleen groot in telefoons

Naast telefoons brengt dit bedrijf allerlei andere elektronica zoals Domotica, televisies en wearables op de markt. Zoals wij vorig jaar al berichtten is zij wereldwijd zelfs de grootste speler in de wereld van wearables. Al met al hoeft het gezegde ‘onbekend maakt onbemind’ hier zeker niet van toepassing te zijn. De cijfers wijzen uit dat Xiaomi zich meer en meer bewijst.

 

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo