Chinese overheid geeft groen licht verkoop Xiaomi Redmi 3 en toont foto’s

Chinese overheid geeft groen licht verkoop Xiaomi Redmi 3 en toont foto's

Chinese overheid geeft groen licht verkoop Xiaomi Redmi 3 en toont foto's

De TENAA, onderdeel van de Chinese overheid, heeft de Xiaomi Redmi 3 goedgekeurd voor verkoop. Daardoor weten we nu de specificaties van de telefoon en zien we het apparaat voor het eerst op foto’s.

Xiaomi Redmi 3 goedgekeurd

De Xiaomi Redmi 3 is het kleine broertje van de Xiaomi Redmi Note 3. Dat de twee verwant zijn is een oogopslag te zien. Beiden zijn gemaakt van metaal, en hebben dezelfde ronding aan de achterkant. Opvallend is dat alleen de Redmi Note 3 een vingerscanner heeft, maar de Redmi 3 niet.

TENAA

Regelmatig berichten we over TENAA. TENAA is onderdeel van de Chinese overheid en keurt alle apparaten voor ze verkocht mogen worden. Deze keuringen worden openbaar gemaakt. Daarbij deelt TENAA ook de specificaties, en foto’s van het apparaat. Op die manier weten we de specificaties voor de telefoon officieel gelanceerd wordt.

Specificaties

De Redmi 3 krijgt een 5 inch scherm, iets kleiner vergeleken met het 5,5 inch scherm van de Redmi Note 3. Wel is de resolutie beduidend lager. Het scherm van de Redmi 3 is namelijk een TFT scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels.

Onder de motorkap is een octa-core 1.5GHz processor te vinden. De processor wordt ondersteunt door 2gb werkgeheugen. Er is standaard 16gb opslagcapaciteit, maar deze is uit te breiden met een geheugenkaartje. Dat is bij de Redmi Note 3 niet het geval.

TENAA meldt dat de smartphone een 13 of 8 megapixel camera krijgt. Het is onduidelijk of er twee versie’s in omloop komen, of dat Xiaomi zelf nog niet bepaalt heeft welke camera gebruikt gaat worden. Wel is duidelijk dat de camera aan de voorkant een 5 megapixel camera is.

De Redmi 3 is net als zijn grote broer geschikt voor 4G. Daarnaast kun je met het internet verbinden via 3G en Wi-Fi. Verder heeft de telefoon bluetooth, GPS en een USB-poort. MIUI 7 op basis van Android 5.1 wordt standaard op de smartphone geïnstalleerd.

De Redmi 3 is een haar dunner dan zijn broer, slechts 8,5 millimeter. De telefoon weegt 143 gram en zal te koop zijn in de kleuren goud, zilver en grijs. Prijzen zijn nog onbekend. De Xiaomi Redmi Note 3 is wel al te koop en naar ons idee een betere koop. Dat komt door het betere scherm en de vingerscanner.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo