Chinees nieuwjaar komt eraan: bestel op tijd

Chinees nieuwjaar komt eraan bestel op tijd

Chinees nieuwjaar komt eraan bestel op tijd

Chinees nieuwjaar staat voor de deur, en is een van de belangrijkste vakantie’s in China. Tijdens dit feest werkt het hele land niet, wat voor veel vertragingen zorgt. Daarom de tip om snel te bestellen, zodat je pakketje verstuurt is voor het feest begint.

Chinees nieuwjaar

Een van de belangrijkste vakantie’s in China is het Chinees nieuwjaar. De datum van dit evenement verandert jaarlijks, dit jaar duurt het van 7 tot en met 13 februari. In die periode zijn alle bedrijven gesloten, omdat alle werknemers naar hun familie gaan. Dit levert ook de iconische foto’s op van lange files in China. Werknemers trekken namelijk massaal terug naar hun familie op het platteland.

Vele vertragingen

Het Chinees nieuwjaar zorgt voor veel vertraging, omdat het hele land in de periode plat ligt. Daarom raden we aan om, mocht je plannen hebben, zo snel mogelijk te bestellen. De kans is dan groot dat je je bestelling veel sneller ontvangt. Dealextreme heeft al aangegeven dat vanaf 7 tot 10 februari geen orders behandelt kunnen worden. Tot 13 februari wordt er met een lagere capaciteit gewerkt.

EU warehouse

Gearbest geeft aan dat het ook met een lagere capaciteit werkt, maar dat producten uit het Europese warehouse wel direct verzonden worden, zonder vertraging. In Hong Kong wordt Chinees nieuwjaar ook gevierd, maar duurt de vakantie minder lang. Als je vanuit een warehouse in Hong Kong bestelt heb je je bestelling dus ook eerder binnen.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo