Xiaomi neemt CFO aan, mogelijk indicatie voor beursgang

Xiaomi neemt CFO aan mogelijke indicatie beursgang

Xiaomi neemt CFO aan mogelijke indicatie beursgang

Xiaomi heeft vandaag door middel van een persbericht aangekondigd dat het een CFO heeft aangenomen. De CFO is verantwoordelijk voor de financiële zaken, en het aannemen van een CFO voor het eerst sinds twee jaar is mogelijk een indicatie voor een beursgang in de toekomst, waardoor iedereen aandelen Xiaomi kan kopen.

CFO aangenomen

Shou Zi Chew is de nieuwe CFO van Xiaomi. De vorige CFO verliet Xiaomi twee jaar geleden om persoonlijke redenen, en sindsdien heeft het bedrijf geen Chief Financial Officer gehad. Interessant is dat Shou Zi Chew eerder werkte bij DST Global, dat geïnvesteerd heeft in Xiaomi.

Indicatie voor mogelijke beursgang

Het aannemen van een CFO zorgt meteen voor geruchten op Twitter over een mogelijke beursgang in de toekomst. Eva Dou, schrijver voor de Wall Street Journal die onder andere Xiaomi volgt, schreef meteen de volgende tweet waarin ze aangeeft dat Xiaomi wellicht een nieuwe CFO heeft aangenomen om de cijfers klaar te maken voor een beursgang (IPO).

Aandelen Xiaomi kopen

Wanneer Xiaomi naar de beurs gaat is het voor iedereen mogelijk om aandelen Xiaomi te kopen en dus voor een deel eigenaar te worden van het bedrijf. Xiaomi is op dit moment de meest waardevolle private (niet verhandeld op de beurs) start-up ter wereld, en laat onder andere Airbnb en Uber achter zich. Een beursgang is een manier om extra geld op te halen voor toekomstige groei. Bovendien worden investeerders op die manier beloond voor hun vroege investeringen: hun aandelen worden meer waard, waarna ze de aandelen Xiaomi kunnen verkopen en een mooie winst kunnen verdienen.

Steeds groter niet-Chinees team

Shou Zi Chew komt van oorsprong uit Singapore, en studeerde aan University College London en Harvard Business School. Shou is niet de eerste buitenlander in het team van Xiaomi, ook onder andere Hugo Barra (Brazilië), voorheen werknemer van Google, werkt bij Xiaomi.

Via WSJ

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo