Camera’s Xiaomi Mi 8 en Mix 2s krijgen zelfde mogelijkheden als Mix 3

Xiaomi Mi 8 in in diverse uitvoeringen

Toen Xiaomi eerder deze maand de Xiaomi Mi Mix 3 lanceerde viel het op dat er liefst vier camera’s zijn ingebouwd. Met deze camera’s lanceerde Xiaomi ook diverse opties om nog beter gebruik te kunnen maken van de camera’s. Nu is bekend geworden dat Xiaomi na de Android- en MIUI-update ook de camera’s van de Xiaomi Mi 8 en Xiaomi Mi Mix 2s gaat updaten met de features van de Xiaomi Mi Mix 3 camera. Wij leggen uit wat je kunt verwachten en wanneer je de update waarschijnlijk krijgt.

Hoe wordt de camera geüpdatet

De camera-update zal plaats vinden door middel van een software-update. Dit komt omdat de camera’s van de Xiaomi Mi 8, Xiaomi Mi Mix 2s en Xiaomi Mi 3 dezelfde specificaties hebben. Het zijn alle drie 12MP Sony IMX363 (primair) eb 12MP Samsung S5K3M3+ secundaire cameras. Xiaomi-topman Lei Jung heeft persoonlijk bevestigd dat de nieuwe afdeling voor smartphone-camera’s de software-update op dit moment voorbereid.

Xiaomi Mi Mix 3 achterkant en voorkant met uitschuifbare cameraslide

De Xiaomi Mi Mix 3 met 4 toonaangevende camera’s

Waarom is een camera update nodig?

Tot vorig jaar was de camera een minder punt van de Xiaomi telefoons. Om ook op dit punt een premium toestel voor een budgetprijs te kunnen blijven bieden heeft Xiaomi dit jaar de camera als centraal thema genomen. Men heeft een nieuwe R&D afdeling voor slimme camera’s in gebruik genomen. Deze was nog in opbouw ten tijde van de introductie van de Xiaomi Mi 8 en Xiaomi Mi Mix 2s.

Wat wordt er verbeterd?

Bij de verbeterde camera van de Xiaomi Mi Mix 3 staat de mogelijkheid om onder alle omstandigheden de ideale foto te kunnen maken centraal. Zo is de Xiaomi Mi Mix 3 onder meer voorzien van een ‘night watch’ optie. Deze toepassing garandeert ook goede foto’s bij slecht licht. Zo zijn der diverse toepassingen die allemaal met image processing te maken hebben. Deze image processing update kan via software worden toegevoegd als de camera-specificaties hetzelfde zijn. Daarom ligt een update van andere toestellen minder voor de hand.

Wanneer is de camera update beschikbaar?

Op dit moment is de camera update nog in ontwikkeling. Nu de hoogste baas van Xiaomi deze update heeft aangekondigd is haast geboden, dus de verwachting is dat je binnen een maand van jouw update kunt genieten.

Via: XDA developers.com

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo