Bizar snelle Xiaomi 100W oplader laadt je telefoon in 17 minuten op

In het begin van 2019 gingen er geruchten in het rond over een mogelijke 100W oplader van Xiaomi. En hoewel het lange tijd onzeker was dat deze technologie echt beschikbaar zou worden, komt Xiaomi nu met de naam van de technologie: Super Charge Turbo.

Super Charge Turbo

Zonder stroom zitten is anno 2019/2020 echt not done. Of je nou wacht op een appje van je partner of een belangrijke werk email, bereikbaar zijn is een must, althans, dat denken we.

De 100W oplader van Xiaomi zorgt ervoor dat jouw bereikbaarheid altijd in orde is. Hoewel de oplader nog niet gelanceerd is, zijn er wel al video’s opgedoken van de oplader. Ook is er door Xiaomi een foto geplaatst waarmee het bedrijf de oplader promoot.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

In de video hieronder zie je een time lapse van een 4.000 mAh telefoon die wordt opgeladen door de 100W Super Charge Turbo oplader. Binnen 17 minuten is de telefoon helemaal vol, klaar voor een hele dag van heftig smartphonegebruik. Met deze oplader laat Xiaomi de concurrentie overigens ver achter zich. De snelste lader van Oppo is bijvoorbeeld 50W, wat ook al ongelooflijk veel is. Het verschil in snelheid tussen de twee laders zie je in de video hieronder.

Er zijn zelfs laptops met minder laadcapaciteit dat 100W. Dat maakt de Super Charge Turbo van Xiaomi een bijzondere aanwinst voor telefooneigenaren die hun smartphone met spoed moeten opladen.

Lees ook: Xiaomi Mi Powerbank 3: snel opladen (40W) voor een lage prijs.

Wel opletten

Veel mensen vragen zich af wat er gebeurt met de batterij van een smartphone wanneer je er een 100W oplader instopt. Die vraag is overigens terecht. Want helaas is snelladen geen optie die je iedere dag moet gebruiken. Het blijft met de 100W oplader daarom nog steeds aan te raden om een langzamere lader te gebruiken voor tijdens de nacht of op momenten waarop je geen haast hebt. Want hoe sneller je energie in een batterij probeert te stoppen, hoe sneller de capaciteit over het algemeen achteruit gaat.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

De Super Charge Turbo oplader is dus vooral bedoeld voor moment waarop je sneller de deur uit moet dan je dacht, of je telefoon door heftig gebruik ineens leeg is. Deze crisismomenten zijn voor iemand met een standaard 18W oplader namelijk al snel een ramp. De 100W oplader van Xiaomi kun je dus het beste zien als een redder in nood. Een oplader die ervoor zorgt dat jij op cruciale momenten altijd genoeg stroom hebt.

Lees ook: 5 goede en snelle smartphone opladers voor nog geen 10 euro

Super Charge Turbo prijzen & beschikbaarheid

Op dit moment is er nog niets bekend over eventuele prijzen van de Xiaomi Super Charge Turbo. Waarschijnlijk wordt de lader geleverd bij één van de nieuwste Xiaomi toestellen die ergens in de komende maanden gelanceerd gaat worden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo