Bevestigt: Xiaomi Mi 7 geschikt voor draadloos opladen

Bevestigd: Xiaomi Mi 7 geschikt voor draadloos opladen

De Xiaomi Mi 7 zal de eerste Xiaomi telefoon zijn met ondersteuning voor draadloos opladen. Xiaomi Mi 7 zal waarschijnlijk binnen drie maanden gelanceerd worden. Eerder meldde Xiaomi al dat de Mi 6 een Qualcomm Snapdragon 845 processor zal krijgen.

Draadloos opladen

Via WeChat liet Xiaomi weten dat de Xiaomi Mi 7 zal worden uitgerust met een chip voor draadloos opladen. Dit betekent dat je de telefoon op een speciale lader kan leggen en via inductie opgeladen wordt. Die technologie kennen we onder andere van de elektrische tandenborstel. Sinds kort ondersteunt ook de iPhone draadloos opladen. Ook steeds meer auto’s hebben een ingebouwde draadloze oplader voor de telefoon.

Het Amerikaanse ‘Integrated Device Technology’ (IDT) zal de chip voor het draadloos opladen gaan leveren. Het bedrijf heeft chips met verschillende wattages, van 3 tot 15 watt. Hoe meer watt, hoe sneller het opladen. Welke chip Xiaomi gaat gebruiken is niet bekend. Eerder werd Xiaomi al lid van het ‘Wireless Power Consortium’, dus het zat eraan te komen dat Xiaomi draadloos opladen ging ondersteunen.

Ondersteuning voor Amerikaanse frequenties

Naast de chip voor het draadloos opladen gaat Xiaomi een andere chip bij IDT inkopen. Het gaat om de frequentie-chips, waarmee gecommuniceerd wordt met de zendmasten van providers. Met de chips van IDT zullen de Xiaomi telefoons ook gaan werken in Amerika. Een uitbreiding naar Amerika in het komende jaar is dus goed mogelijk.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo