Bevestigd: Xiaomi Mi A2 wordt op 25 april gepresenteerd

Toen Xiaomi vorige week een mysterieuze lancering aankondigde voor 25 april concludeerden wij al dat het de Xiaomi Mi 6x of A2 moest zijn en dat klopt. Inmiddels heeft Xiaomi dit via een officiële teaser bevestigd. Over de andere lanceringen die klaarblijkelijk ook op het programma staan (de A2 wordt als ‘ster van het launch event’ aangekondigd) is nog niets bekend. Inmiddels is de strategie van ‘lekken’ en ‘teasers’ dus weer begonnen.

Gelekt: Xiaomi A2 Mi designs

Volgens een lek op Weibo (de Chinese combinatie van Twitter en Facebook) kun je voor de Xiaomi Mi A2 kiezen uit de kleuren kersenroze, vlammend rood, mat goud, ijsblauw en zwart. Geen enkel ander Xiaomitoestel is in zoveel kleuren te verkrijgen. Wellicht nog veel interessanter dan de kleuren zijn de technische specificaties van dit toestel.

Lancering Xiaomi Mi A2

Teaser voor de lancering van de Xiaomi Mi A2 op 25 april

Uit de bovenstaande teaser blijkt dat het beeldscherm een 5.99-inch Full HD (2160*1080pixels) beeldscherm heeft. De processor in deze Xiaomi Mi A2 is de 626 Snapdragon. Dit in tegenstelling tot eerdere geruchten. Het werkgeheugen  bedraagt standaard 4GB RAM in combinatie met 64GB opslag.

Waar Xiaomi positief verrast met de camera’s (die geen 12 maar 20 MP zijn) is de camera, zoals eerder vermeld, de enige tegenvaller. Deze is namelijk met 2.910 mAh qua capaciteit ronduit bescheiden. Nu staat Xiaomi bekend om absurde lange gebruikstijd van de batterij, dus wellicht dat deze telefoon de capaciteit compenseert.

Ook opmerkelijk is dat in plaats van MIUI, het eigen besturingssysteem van Xiaomi, standaard Android One geïnstalleerd is.

Xiaomi A2 als eerst hebben?

Vul dan hieronder jouw e-mailadres in en wij geven een seintje waar je de Xiaomi A2 kunt bestellen zodra deze beschikbaar is.

[cp_slide_in display=”inline” id=”cp_id_ebf02″][/cp_slide_in]

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo