De beste fitness trackers van Xiaomi

Xiaomi Amazfit Bip

Heb je zin om te sporten en wil je graag bij kunnen houden wat voor afstanden je aflegt? Of ben je benieuwd hoe hoog je hartslag is tijdens je workout, zonder de hoofdprijs te betalen? Ik vertel je welke Xiaomi fitness trackers je dan het beste kunt kopen.

Fitnesstrackers van Xiaomi

Xiaomi is wellicht niet het eerste bedrijf waar je aan denkt bij een fitnesstracker. Toch is het bedrijf de laatste jaren erg populair geworden onder sporters. Waarom? Omdat het bedrijf als enige in staat is om bijzonder goedkope fitness trackers te produceren, die óók nog heel goed zijn in wat ze doen. Door een samenwerking met Amazfit heeft het bedrijf zijn eigen activity trackers uitgebreid met heuse sport watches en smartwatches. Hieronder lees je meer over de 4 beste opties die je hebt wanneer je een goede wearable zoekt om je sportprestaties bij te houden.

De 4 beste Xiaomi fitness trackers

1. Xiaomi Mi band 3

Uiteraard staat de Xiaomi Mi Band 3 in dit rijtje. Deze fitness tracker is namelijk een knap staaltje techniek. Voor soms nog geen 20 euro koop je hiermee een slim horloge wat net zoveel opties heeft als sporthorloges die een stuk duurder zijn. Zo is de Mi Band 3 waterdicht en kun je ermee zwemmen.

Daarnaast krijg je notificaties van je smartphone op je scherm en kun je gegevens ontvangen zoals hartslag, afstand en trainingsduur. Eén van de grootste voordelen van de Mi Band 3 is zijn lange batterijduur. Omdat er geen GPS op zit verbruikt het horloge weinig stroom en doe je er tot wel 20 dagen mee.


2. Xiaomi Mi Band 4

De Xiaomi Mi Band 4 was een lang verwachte opvolger van de Mi Band 3. En ondanks dat de Band 3 voor veel mensen al genoeg was, bracht deze opvolger meer dan genoeg extra’s. Zo gaat de batterij van de Mi Band 4 nog wat langer mee, het scherm is veranderd in een mooi AMOLED-display en hij biedt betere tracking bij het zwemmen.

Zwemmers kunnen de Mi Band 4 namelijk gebruiken om het aantal slagen per baantje bij te houden, de gemiddelde snelheid per baan te berekenen en daarnaast wordt ook nog het totale aantal keren dat je heen en weer bent gezwommen bijgehouden. Ook kun je zelf instellen welke zwemslagen je doet, zodat ook die informatie wordt bijgehouden.


3. Xiaomi Amazfit Cor 2

Ben je op zoek naar een fitness tracker met een iets groter scherm, zonder direct een dure smartwatch te hoeven dragen? De Amazfit Cor 2 is iets duurder dan de Mi Band 4, maar heeft over het algemeen vergelijkbare specificaties. Een verschil is wel dat je met de Cor 2 gebruik kunt maken van AliPay en de tracker een stevigere roestvrijstalen behuizing bezit.

Met de Amazfit Cor 2 kun je diverse sporten beoefenen en daarbij je hartslag, calorieën, stappen en afstand bijhouden. Ook handig is de ‘vind je telefoon’ knop. Ben je je telefoon kwijt, dan druk je op de knop en speelt je telefoon een hard geluid af, zelfs als deze op stil staat.

4. Xiaomi Amazfit Bip

Wil jij een sporthorloge met power? Dan is de Xiaomi Amazfit Bip voor jou een ideale keus. De fitness tracker heeft een batterijduur van maximaal 45 dagen, meet accuraat je hartslag en is lichtgewicht. Een groot voordeel ten opzichte van de andere trackers in dit rijtje? De Amazfit Bip biedt een ingebouwde GPS die ook werkt zonder je telefoon, samen met GLONASS.

De activiteiten die je kunt bijhouden zijn onder andere hardlopen, lopen, fietsen, en binnen hardlopen op de loopband. Daarbij is het design van de Amazfit Bip ook niet mis. Het uiterlijk lijkt namelijk op veel duurdere sporthorloges die je op dit moment kunt kopen.


Xiaomi biedt een grote variatie aan sporthorloges en fitnesstrackers aan, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te gebruiken. De meest verrassende exemplaren in dit rijtje zijn toch wel de Mi Band 3 en Band 4. Deze trackers zijn zo goedkoop en bieden opties die veel concurrenten in duurdere prijscategorieën nog helemaal niet aanbieden. Xiaomi is hiermee de concurrentie dus weer te slim – én goedkoop – af.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo