Dit zijn de beste draadloze oordopjes van Xiaomi

Je muziek kan nog zo mooi zijn, maar als de oordopjes slecht zijn, klinkt het geheel toch een stuk minder lekker. Gelukkig is Xiaomi steeds beter geworden in het maken van de beste draadloze oordopjes. De opties in het onderstaande artikel kun je daarom prima overwegen.

Xiaomi en audiokwaliteit

De laatste jaren hebben we geleerd om een lage prijs te associëren met slechte kwaliteit. Niet zo vreemd, want over het algemeen koop je gewoon geen goede kwaliteit voor tien euro. Toch is Xiaomi een vreemde eend in de bijt. Want omdat het merk zijn winst per product laag probeert te houden, profiteer jij van een voordeligere prijs.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

De meeste draadloze oordopjes van Xiaomi worden daarom ook door honderdduizenden mensen geprezen om de kwaliteit. Hieronder zie je de beste oordopjes van Xiaomi op een rij.


De beste draadloze oortjes van Xiaomi

1. Xiaomi Redmi Airdots

De Xiaomi Redmi AirDots zijn de voordeligste draadloze Xiaomi oordopjes die je kunt kopen. Na de lancering waren vele Xiaomi fans daarom ook verbaasd. De prijs lag een stuk onder die van de gewone Mi AirDots, maar er waren maar weinig onderlinge verschillen. Hoewel de enorme prijsverschillen nu iets gestabiliseerd zijn, liggen de prijzen voor de Redmi AirDots toch nog steeds zo’n 40-50% lager dan de prijs voor de gewone Mi AirDots. En dat voor oordopjes waarmee je prima naar je favoriete muziek kunt luisteren.


2. Xiaomi AirDots

De Xiaomi Mi AirDots zijn vergelijkbaar met de hierboven genoemde Redmi AirDots. Toch zijn er enkele kleine – maar noemenswaardige – verschillen. Zo bieden de Xiaomi AirDots een touch bediening en hebben de Redmi AirDots fysieke knopjes. Hoewel de functies van de knoppen hetzelfde zijn, kan het toch een belangrijk verschil zijn. Oortjes blijven natuurlijk net iets beter zitten wanneer je niet de hele tijd een fysiek knopje hoeft in te drukken.

Het andere verschil is dat de Mi AirDots ook in het wit verkrijgbaar zijn, terwijl de Redmi AirDots alleen in het matzwart te koop zijn. Op het gebied van geluidskwaliteit zijn er maar weinig verschillen tussen beide oortjes, al zeggen sommige gebruikers dat de Redmi AirDots beter zijn in de mid-range geluiden en dat de Mi AirDots beter zijn met vrouwelijke vocals.


3. Xiaomi AirDots Pro

Na de Mi AirDots besloot Xiaomi de trend met de verlengde oorstukjes te gaan volgen. De draadloze oordopjes kregen een extra stukje plastic gemonteerd, waardoor het iets makkelijker werd om de oordopjes in je oor te stoppen of opnieuw te positioneren, zonder daarbij de muziek per ongeluk te stoppen.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Ook werd de noise cancelling van de oordopjes verbeterd en is de batterijduur een iets verbeterd ten opzichte van de gewone AirDots. Een bijkomend resultaat van de vormwijziging is dat het gewicht van de AirDots Pro wel significant gestegen is, met bijna 300%.

Ondanks dat de Pro versie een kleiner ’touch oppervlak’ heeft om de opties mee te bedienen, krijg je er wel veel meer opties mee dan bij de Mi AirDots. Zo kun je telefoontjes starten, beëindigen, de muziek pauzeren, de noise cancellation aan- of uitzetten en de voice assistant activeren. Allemaal met slechts één druk op de knop.

4. Xiaomi AirDots Pro 2

Eind 2019 werden de Airdots Pro 2 gelanceerd. Na een korte pauze van het volgen van de uiterlijke kenmerken van de Apple AirPods, pakte Xiaomi de draad weer op bij deze variant. Het resultaat lijkt zeer sterk op de AirPods van Apple, maar het geluid is volgens vele gebruikers een stuk beter. En dat voor een prijs die regelmatig 60-70% lager ligt.

De AirDots Pro 2 zijn dus zeer concurrerend geprijsd en bieden de gebruiker fijne bijkomstige eigenschappen. Zo is er bijvoorbeeld LHDC Bluetooth ondersteuning ingebouwd, waardoor er tot wel drie keer zoveel data verstuurd kan worden door de oortjes. Dat heeft uiteraard weer een betere geluidskwaliteit tot gevolg.

Ook is de noise cancelling functie van de AirDots Pro 2 indrukwekkend. Meer weten over de AirDots Pro 2?

Het geluid van je AirDots verbeteren

Iedereen luistert naar andere muziek. Je kunt dus moeilijk oordopjes kopen die precies op jouw muzieksmaak zijn afgesteld. Gelukkig kun je er zelf voor zorgen dat je oordopjes nog beter in staat zijn om jouw favoriete muziek af te spelen. Zo zijn er bijvoorbeeld apps waarmee je niet alleen oordopjes met draad maar ook je draadloze Bluetooth oordopjes kunt fine tunen, zodat muziek nog beter klinkt.

Ik heb zelf de Xiaomi Mi AirDots in gebruik en na het installeren van een Equalizer app luistert mijn muziek nóg helderder dan voorheen. Daarmee bewijst Xiaomi dat het in staat is om kwalitatieve en veelzijdige geluidsapparatuur te creëren die een zeer brede en veeleisende muzikale doelgroep aanspreekt.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo