Xiaomi-fans gaan soms ver, heel ver…

Dat Xiaomi steeds populairder wordt in AziĆ« is bekend. Sommige trendwatchers schatten in dat Xiaomi de meest loyale gebruikers ter wereld heeft. Een Indonesisch koppel heeft het begrip ‘loyale gebruiker’ een nieuwe dimensie gegeven. De senior vice president van Xiaomi deelde via zijn Weibo-account de geboorte-akte van het dochtertje van Fredi en Delima Yana. Daarop stond iets heel bijzonders….

Geboorteakte van Xiaomi

Uit de geboorte-akte valt namelijk op te maken dat zij op 15 augustus 2017 de trotse ouders zijn geworden van Xiaomi Fradella Naufalyn Yana.

Xiaomi geboorte-akte

De geboorte-akte van Xiaomi

 

Nog een paar maanden en dan wordt deze jonge dame al weer 1 jaar oud. Wij kunnen wel raden wat het cadeau wordt. Of zou de Mi 7 dan al uit zijn?

Xiaomi; bijzonder maar niet uniek

Dat kinderen vernoemd worden naar popsterren, sporthelden, filmkarakters of andere beroemdheden zie je wel vaker. Dat de ouders zich, zoals Fredi en Delima laten inspireren door een merk hoor je minder vaak. Toch zijn zij niet uniek. Zo is her het verschijnsel van de iBabies. Dit is de bijnaam voor kinderen die vernoemd zijn naar Apple-producten. Zo blijkt Apple steeds populairder te worden als meisjesnaam, terwijl jongens steeds vaker Mac genoemd worden. Ook Siri blijkt populair.

Met deze vernoeming schaart Xiaomi zich in een bijzonder rijtje. Zo zijn er al kinderen gesignaleerd met namen als ‘Facebook’, ‘like’, ‘Google’, ‘@’ en (version) ‘2.0’.

Bijzondere Nederlandse namen

In Nederland zijn we een stuk nuchterder… denken we. Toch zijn ook hier creatieve ouders opgemerkt die hun kind ‘TomTom’ en ‘Philipsdochter’ wilden noemen. Dit werd in eerste instantie afgewezen, maar later zijn deze namen door de rechter alsnog goedgekeurd.

Heb jij ook een bijzondere IT-gerelateerde naam (voor jouw kinderen)? Laat dan een berichtje achter. Ben jij vernoemd naar Xiaomi of ben je van plan jouw kind hiernaar te vernoemen, stuur ons dan even een mailtje!

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo