11 Android-apps die ik altijd installeer op mijn Xiaomi-telefoon

Er zijn veel, heel veel apps beschikbaar en de afgelopen jaren heb ik een aantal mooie apps gespot die ik dagelijks gebruik. Hieronder een lijstje.

Android-apps: teveel keuze

Zoals je wellicht weet, heb ik Androidworld.nl opgericht, de grootste Android-site van Nederland. Ook al ben ik niet meer betrokken, toch heb ik in de afgelopen 12?! jaar honderden, zo niet duizenden apps getest.

Hieruit zijn een aantal van mijn favoriete apps naar voren gekomen die ik nog dagelijks gebruik. Uiteraard kan ik een lijstje van de ‘usual suspects’ maken zoals WhatsApp en Facebook, echter die heb ik eruit gelaten. Check hieronder wat er zoal op mijn Xiaomi telefoon staat.

Lees ook: Deze 5 apps kun je maar beter verwijderen als je om je smartphone geeft

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

1. Todoist

By far mijn favoriete to-do-app. Deze gebruik ik zowel privé als zakelijk waarbij ik mijn eigen workflow ontwikkeld heb die grotendeels gebaseerd is op GTD (Getting Things Done). Hierdoor ben ik zelf enorm productief. Zelf gebruik ik de premium-versie, maar met de gratis versie kun je ook goed uit de voeten. Als je je registreert via deze link, krijgen we allebei 2 maanden premium gratis.

> Playstore link

Android apps Xiaomi smartphone2
ToDoist

2. Spark (email)

Spark is een bijzonder uitgebreide email-app die onder andere voor Android beschikbaar is, maar ook draait op Mac, iPhone en binnenkort op Windows. Met veel, heel veel opties en strakke looks (de Android-app ziet er veel beter uit dan iPhone-app trouwens) heb je een complete mail-app. Ik switch wel eens tussen Spark en Gmail, maar kom altijd terug uit bij Spark. Prima te gebruiken met een gratis account.

> Playstore link

3. PocketCast

Zelf luister ik graag podcasts, dat kan in veel verschillende apps, tegenwoordig zelfs in Spotify. Toch gebruik ik a jaren PocketCast naar volle tevredenheid. Een bijzonder prettig werkende app om jouw podcasts bij te houden.

> Playstore link

Android apps Xiaomi smartphone8

4. Google Foto’s

Deze spreekt denk ik voor zich, maar toch kent nog niet iedereen deze app. Ook al stopt de onbeperkte, gratis fotoopslag in juni 2021, toch blijf ik Google Foto’s erna ook gebruiken. Mede doordat ik ook een Google One-account hebt (extra opslag voor Google) en dus meer ruimte heb.

Een handige apps om foto’s te bewaren, ordenen en delen.

> Playstore link

5. Reddit Sync

Als regelmatige Reddit-bezoeker is het natuurlijk goed om een app hiervoor te gebruiken. Persoonlijk ben ik geen fan van de officiële Reddit-app, dus gebruik ik al jaren Sync for Reddit hiervoor.

Bezoek je regelmatig Reddit, dan is dit zeker een aanrader.

> Playstore link

Android apps Xiaomi smartphone4

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

6. Google Stadia

Eigenlijk pas vrij recent ben ik aan de slag gegaan met Google Stadia, ik heb de mooie pre-order-deal van Cyberpunk gekocht (Game + Controller + Chromecast Ultra voor 60 euro – link tot 17 december).

Met Google Stadia kun je dus ook gamen op je smartphone en je games beheren, hou je van gamen, dat is dit zeker het onderzoeken waard.

> Playstore link

Android apps Xiaomi smartphone9

7. Backdrops

Mijn all-time-favorite als het gaat om achtergronden. Ik ben niet zo’n eigen foto-achtergrond-mens, waardoor ik vaak zoek naar nieuwe, toffe achtergronden. Deze vind ik eigenlijk altijd in Backdrops, een app die al jaren op de markt is en een paar pareltjes van achtergronden heeft.

> Playstore link

Android apps Xiaomi smartphone5

8. Action Launcher

Zelf ben ik niet echt fan van de launcher van Xiaomi zelf in MIUI, dus ik gebruik altijd een externe launcher. Jarenlang heb ik Nova gebruikt, maar momenteel vind ik Action Launcher beter. Een bijzonder uitgebreide launcher van een actieve developer met veel handige functies (waaronder het quickpanel). Ik ben fan1

> Play Store link

Android apps Xiaomi smartphone1

9. Headspace

Naast podcast luisteren, mediteer ik ook regelmatig. Er zijn veel apps beschikbaar, maar zelf gebruik ik ook al jaren Headspace hiervoor. Een app die goed in elkaar zit en veel content heeft.

De app kan gratis getest worden, maar als je deze langer wil gebruiken, dan heb je een betaald abonnement nodig.

> Playstore link

Android apps Xiaomi smartphone6

10. Opinion Rewards

Heb je er geen bezwaar tegen om af en toe vragen te beantwoorden voor Google en daar wat geld mee te verdienen om apps te kopen in de Play Store, dan is dit de app voor jou. Met Google Opion Rewards krijg je af en toe vragen en na het invullen hiervan krijg je een kleine vergoeding. Dit varieert van een paar cent tot ~50 cent maximaal.

De hoeveelheid enquetes/vragen verschilt enorm, maar er zijn genoeg mensen die hier al tientallen euro’s tegoed mee hebben verdiend.

> Playstore link

11. Lastpass

Ook al staat LastPass op nummer 11, toch hecht ik enorm veel waarde aan deze app. Enerzijds om al mijn wachtwoorden en inlogs op te laan, maar ook zeker om bijvoorbeeld veilige wachtwoorden te genereren. Gebruik jij een wachtwoord manager?

> Playstore link

Jouw tips?

Heb jij nog een ultieme app-tip? Laat het vooral weten in de comments!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo