Xiaomi kondigt Android 11 aan voor Mi 10 en Mi 10 Pro

Xiaomi Mi 10 lancering

De meeste Xiaomi-toestellen draaien op dit moment op Android 10. Nu wordt bekend dat Android 11 als eerst beschikbaar wordt gemaakt op de Mi 10 en Mi 10 Pro.

Android 11 voor Xiaomi

Bij de aankondiging van een nieuw besturingssysteem moet je altijd maar wachten wat er precies te gebeuren staat. Android 10 was een flinke stap in de goede richting ten opzichte van Android 9. Maar ook Android 11 lijkt een flinke verbetering te bieden op systeemniveau, maar ook qua visualisaties en gebruiksgemak. Laten we eens kijken naar de aangekondigde features van Android 11 op Xiaomi toestellen.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.364 Xiaomi-fans gingen je voor!

Gesprekken

Android 11 stelt gesprekken voeren centraal. Als gebruiker kun je nu in één handig dropdownmenu je inkomende berichten zien, maar ook direct reageren. Dat zorgt voor een snellere doorstroom van je contact met vrienden en familie. Daarnaast kun je ook gesprekken met prioriteit selecteren, die zich vervolgens op het vergrendelscherm tonen. Hiermee kun je zelfs berichten ontvangen in ‘do-not-disturb’-mode.

Xiaomi Mi 10 3
Xiaomi MI 10

Bubbles

Bubbles zijn drijvende apps of schermen die ervoor zorgen dat je veel meer informatie tot je kunt nemen. Daarnaast wordt multitasken op je telefoonscherm zo ook een stuk eenvoudiger. Je kunt de bubbles zelf uitbreiden om alle functies van de apps te gebruiken.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Device Controls

Ben je een fan van Smart Home apparaten en slimme assistenten? Met de nieuwe Device Controls kun je in één overzicht al je slimme apparaten koppelen. Dat zorgt ervoor dat je met één druk op de knop alle apparaten kunt beheren en bedienen. In het bedieningscentrum voeg je eenvoudig apps toe aan de Smart Home sectie, die vervolgens vanuit het control center bediend kunnen worden om je apparaten te besturen.

De keuze voor de Mi 10 en Mi 10 Pro is niet geheel verrassend. Deze twee vlaggenschip toestellen waren één van de beste toestellen ooit toen ze gepresenteerd werden. Zoals altijd zullen ook andere toestellen voorzien gaan worden.

Beta-testers gezocht

Kan jij niet wachten op het nieuwe Android 11? Dan kun je jezelf opgeven als beta-tester. Dat houdt in dat je nu alvast kunt kijken hoe het besturingssysteem zich gedraagt op jouw toestel. Bekijk hier of jij ook kunt meedoen met jouw toestel.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo