Amazfit GTR vs Samsung Galaxy Watch; dit is de beste smartwatch

Het aanbod aan smartwatches wordt steeds groter. De verschillen worden steeds kleiner. Want is de Amazfit GTR of de Samsung Galaxy Watch nou eigenlijk beter? In deze vergelijking kom je erachter.

Amazfit GTR en Samsung Galaxy Watch

Amazfit en Samsung doen het beide erg goed in de markt van de wearables. Amazfit is het premium merk van Xiaomi, dat nét iets betere producten maakt voor de veeleisende sporters dan Xiaomi met zijn Mi Band 3-4-5. Samsung is uiteraard sowieso al een hele bekende, die inmiddels al heel wat jaartjes meedraait in de wereld van de consumentenelektronica.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Maar wie van deze twee techgiganten heeft nou eigenlijk de beste smartwatch gemaakt? Ik zet hieronder de overeenkomsten en verschillen in een tabel. Daarbij zet ik zowel de kleinere als grotere versie neer. Want ook die hebben onderling behoorlijk wat noemenswaardige verschillen.

Samsung Galaxy Watch 1
Samsung Galaxy Watch | Via: samsung.com
amazfit gtr 47mm
Amazfit GTR | Via: amazfit.com


In het kort

FeaturesXiaomi Amazfit GTR 42MMAmazfit GTR 47MMSamsung Galaxy Watch 42MMGalaxy Watch 46MM
Schermgrootte1,2 Inch1,39 Inch1,2 Inch1,3 Inch
Scherm materiaalCorning gorilla glass+AF coatingCorning gorilla glass+AF coatingCorning gorilla glassCorning gorilla glass
Schermresolutie390x390px454x454px 360x360px 360x360px
Dikte klokwerk9.2mm 10,75mm12,7mm13mm
Gewicht25,5 gram36-40 gram49 gram63 gram
Waterdichtheid5 ATM5 ATM5 ATM5 ATM
Batterij195 mAh410 mAh270 mAh472 mAh
Batterijduur Daily Mode12 dagen24 dagen5 dagen7 dagen
Batterijduur GPS continue22 uur40 uur25 uur35 uur
Aantal sensoren6655
Aantal sport modes12123939
Samsung-Galaxy-Watch
Samsung Galaxy Watch | Via: samsung.com

De grootste verschillen

Wie in de bovenstaande tabel kijkt, kan de meest voor de hand liggende verschillen er direct uit opmaken. Toch ga ik nog even de belangrijkste verschillen langs, om te benadrukken wat die eigenschappen in je dagelijks leven voor effect gaan hebben wanneer je één van beide smartwatches koopt.

Uiterlijke kenmerken

Het eerste wat opvalt in de tabel is de resolutie van het scherm. Deze verandert bij de Amazfit GTR naarmate hij groter wordt. Bij de Samsung Galaxy Watch is dat niet het geval. Dat betekent niet dat het beeld slecht is, maar de kwaliteit van wat je op je scherm ziet kan wel wat lager zijn dan bij de GTR. De resolutie bij die smartwatch ligt namelijk 25% hoger.

Het tweede wat opvalt is het formaat en het gewicht. De Amazfit GTR heeft een bescheiden uurwerk dikte van 9,2mm en 10,75mm. De Samsung Galaxy Watch gaat daar flink overheen, met zelfs 13mm bij de 46mm variant. Dat kan voor professionele zwemmers zorgen voor verminderde stroomlijning in het water die ten koste gaat van de tijd die je neerzet.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Ook het verschil in gewicht is bijzonder. De Galaxy Watch heeft namelijk bijna het dubbele gewicht van de GTR. Tenzij je graag wat extra gewichten lift tijdens het bewegen, zou je zeggen dat lichter toch iets beter is voor een smartwatch. Zeker met een sport zoals hardlopen.


Batterij

Het volgende immense verschil zit verborgen in de batterij. Aan de capaciteit te zien lijk je een stukje langer met de Galaxy Watch te kunnen doen. Toch is dat niet waar. Ondanks zijn grotere capaciteit, ligt de gebruiksduur van die smartwatch een stuk lager. Bij de 42 mm variant ligt de batterijduur van de Amazfit GTR bij dagelijks gebruik ruim 2 keer zo hoog als bij de Galaxy Watch.

Bij de grotere smartwatch ligt de gebruiksduur ruim 3 keer zo hoog. In de normale ‘watch mode’, waarbij je het horloge als gewoon horloge gebruikt, ligt het gebruik van de Amazfit GTR zelfs op meer dan 70 dagen! Daar komt Samsung met zijn Galaxy Watch bij lange na niet in de buurt.

Het enige waarop je beide smartwatches wel enigszins kunt vergelijken is op het gebied van de batterijduur bij het continue gebruik van GPS. Ondanks dat de Amazfit GTR ook daar wint, volgt Samsung niet veel later, met slechts enkele uren verschil.

AmazfitGTR 2
Lees ook onze review van de Amazfit GTR

Aantal sporten

Hier moeten we de winst aan Samsung toekennen. Met 39 sporten kun je hier bijna alles invullen wat je maar aan beweging kunt doen. Van hardlopen, zwemmen, fietsen en bicep curls, ze staan er allemaal in. Bij de Amazfit GTR moet je het doen met ‘slechts’ 13 sporten, waaronder natuurlijk alle populaire sporten zoals hardlopen, fietsen en zwemmen.

Je zou kunnen zeggen dat je met beide smartwatches nooit tekort komt. Maar ben je echt heel erg benieuwd naar je energieverbruik tijdens bepaalde oefeningen in de sportschool? Dan is de Galaxy Watch een goede optie voor jou.

Lees ook: Amazfit GTR vs Amazfit GTS

Conclusie

De Amazfit GTR en Samsung Galaxy Watch zijn aan elkaar gewaagd. Toch hebben beide smartwatches hun eigen domein waarin ze de ander compleet overheersen. Het is aan jou de vraag welke van die domeinen belangrijk zijn.

Ga je voor de lichtgewicht en smallere GTR, voorzien van een batterij die maar niet lijkt leeg te lopen? Of ben je een echte sportschoolfanaat die het liefst ieder setje bewegingen heel precies laat vastleggen? In dat geval is de Samsung Galaxy Watch dé smartwatch voor jou.

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch
Via: samsung.com
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo