Amazfit GTR Vs Amazfit GTS: welke smartwatch is het beste?

Amazfit GTR featured

Xiaomi Huami heeft de afgelopen jaren enkele bijzondere smartwatches gelanceerd. De GTR en de GTS lijken qua naam heel erg op elkaar, terwijl het uiterlijk enorm verschilt. Hoe zit het eigenlijk met de rest van de eigenschappen? Is één van de twee een betere keus?

Amazfit GTR & Amazfit GTS

Wie onder het merk Xiaomi op zoek is naar een smartwatch, komt op dit moment waarschijnlijk al snel uit bij het sub-brand Huami, waar de Amazfit apparaten onder vallen. Amazfit sportwatches zijn over het algemeen namelijk van hoge kwaliteit, bieden de meeste standaard functies aan en soms nog meer.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

Dat terwijl de prijs van de apparaten een stuk lager ligt dan bijvoorbeeld de Apple Watch en de Samsung Galaxy Watch. Ondanks dat die smartwatches over het algemeen iets uitgebreider zijn op het gebied van functies en opties, maakt dat de Amazfit horloges niet minder interessant. Sterker nog. Er zijn steeds meer mensen die de overstap maken naar een Amazfit sporthorloge. Daarom vergelijk ik in dit artikel de Amazfit GTR en de Amazfit GTS. Beiden zeer interessante smartwatches, maar allebei toch met andere doorslaggevende eigenschappen. Laten we beide smartwatches dus eens goed onder de loep nemen, zodat jij weet welke van de twee het beste bij jou past.


amazfit gtr 47mm
Amazfit GTR | via: amazfit.com
Amazfit GTS
Amazfit GTS | via: amazfit.com

Lees ook: review Amazfit GTR: kan deze smartwatch het waarmaken?

De Amazfit GTR en GTS in het kort


EigenschappenAmazfit GTSAmazfit GTR
Dikte van scherm9,4 mm10,75 mm
Grootte scherm1,65 inch AMOLED1,39 inch AMOLED
Resolutie 348 X 442 454 x 454
Gewicht25,5 gram36-48 gram
Aantal sportmodes1212
Batterijcapaciteit220 mAh410 mAh
BatterijduurDaily mode: 14 dagenDaily mode: 24 dagen
GPS localiseringGPS+GLONASS GPS+GLONASS
SensorenBioTracker PPG, Acceleratie, geomagnetisch, luchtdruk, omgevingslichtBioTracker PPG, Acceleratie, geomagnetisch, barometer, omgevingslicht.
Amazfit-GTS
Via: amazfit.com

Uiterlijke kenmerken

Het grootste verschil tussen de twee smartwatches is de vorm van het display. Bij de Amazfit GTS is dat een rechthoekig scherm, waarvan het ontwerp veel wegheeft van de Apple Smartwatch. De Amazfit GTR is juist voorzien van een rond scherm, zoals we terugzien bij smartwatches van onder andere Samsung en Huawei.

In principe is hier natuurlijk geen sprake van beter of slechter. Wel kan er wat gezegd worden over het gewicht. Waar de GTS is gemaakt van lichtgewicht materialen, is de GTR een stuk zwaarder, met name in de roestvrijstalen variant. Die weegt met 48 gram namelijk bijna het dubbele van de 25,5 gram wegende GTS. Dit merk je in het dagelijks gebruik misschien niet zoveel, maar vooral met hardlopen kan je hier wel een minimaal verschil in opmerken. En ondanks dat het verschil in dikte ook maar 1,5 mm bedraagt, kan dat voor professionele zwemmers ook een belangrijke overweging zijn om zo gestroomlijnd mogelijk te blijven.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Functies

Nu komen we bij het minder voor de hand liggende gedeelte van deze vergelijking. Want wat zit er nou allemaal onder de motorkap bij beide smartwatches? In het overzicht hierboven zie je eigenlijk de meeste eigenschappen wel voorbijkomen. Hieronder nog even een korte omschrijving met wat dat voor jou betekent wanneer je de horloges dagelijks gaat gebruiken.

Zwemmen en andere sporten

Zowel de GTR als de GTS bieden een uitgebreide analyse aan voor zwemmers die graag alles willen weten over hun workout. Het aantal baantjes, de soort slag, SWOLF-waardes, snelheid, verbruikte calorieën en andere data is gewoon aanwezig na iedere training, waardoor je optimaal bezig bent met de analyse van je zwembewegingen. Daarnaast bieden beide smartwatches ook de mogelijkheid om 11 andere sporten te analyseren.

Amazfit-GTR
Via: amazfit.com

Customization

Met de Amazfit GTR krijg je tot op heden maar weinig mogelijkheden om het horloge volledig naar eigen wens in te stellen. Met de GTS is dat wel mogelijk, wat dus wel een pluspuntje is voor dit horloge. Met een custom display kun je zelf bepalen wat jij wilt zien op je scherm zodra je je arm optilt om het display te zien. Je kunt kiezen uit onderdelen zoals je hartslag, aantal stappen, kalender, weer, tijd en nog veel meer. Hiermee creëer je met de Amazfit GTS dus een display dat volledig naar jouw wens is.


Batterijduur

Nu wordt het pas echt interessant. Want in de tabel hierboven zie je direct dat er een enorm verschil is in de batterijgrootte en de batterijduur van beide horloges. Bedenk trouwens wel dat de 14 dagen van de Amazfit GTS écht niet slecht is voor een smartwatch. De Samsung Galaxy Watch heeft bijvoorbeeld een batterijduur van 3-5 dagen. De batterijduur van de Amazfit GTR is gewoon bijzonder goed te noemen, die zonder de GPS te gebruiken zo’n 24 dagen op één lading mee gaat.

Maar die nummers worden nog indrukwekkender wanneer we kijken naar de tijd die je ermee doet wanneer het horloge in ‘Basic Watch Mode’ staat, dus als je het horloge gewoon echt alleen als horloge gebruikt. Dan doe je maar liefst 46 dagen met de Amazfit GTS en een verbazingwekkende 74 dagen met de Amazfit GTR. Zou je je GTR dus echt alleen als horloge gebruiken, komt dat dus neer op slechts 5 keer opladen per jáár!


Prijs en beschikbaarheid

Huami is een merk dat de prijzen zo concurrerend mogelijk in de markt zet. Omdat het hier gaat over twee smartwatches van Huami, is het dus niet zo verrassend dat de prijzen niet zo ver uit elkaar liggen. Hieronder zie je een overzicht van alle aanbieders en de prijzen die je op dit moment voor de smartwatches betaalt.

Conclusie

De Xiaomi Amazfit GTR en GTS verschillen vooral van elkaar op het gebied van het ontwerp. De functies komen grotendeels overeen en er zijn naast de batterijcapaciteit weinig noemenswaardige verschillen tussen de twee. Het komt dus vooral neer op wat jij mooier en prettiger vindt. Een horloge dat eruitziet als een écht horloge, met een grote batterijcapaciteit? Of een strak en rechthoekig horloge dat veel wegheeft van de Apple Watch? Heb jij al bepaald welke van deze twee smartwatches jouw favoriet is?

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo