Review Amazfit GTR 2: is dit echt dè smartwatch van dit moment?

Amazfit GTR 2

Smartwatches worden steeds populairder en dit model is veelbesproken, daarom zonder er verder veel woorden aan te spenderen, hier de Amazfit GTR 2 review.

Amazfit GTR 2

De Amazfit GTR 2 is de opvolger van de bijzonder succesvolle GTR en is samen met de GTS 2 aangekondigd. Het bedrijf achter Amazfit is Huami, die weer gelieerd is aan Xiaomi. Dus theoretisch zijn alle smartwatches van Huami (en dus Amazfit) van Xiaomi.

Lees ook: Dit zijn de beste Xiaomi smartwatches om in nu te kopen

Maar tot zover de theorie. Door het succes van zijn voorganger, waren de verwachtingen voor de Amazfit GTR 2 bijzonder hoog gespannen. Afgelopen 3 weken heb ik deze watch dan ook uitgebreid getest en zijn alle facetten aan bod gekomen. Hoe deze nu echt bevalt, lees in deze Amazfit GTR 2 review.

Er zijn twee versie van de Amazfit GTR 2: de classic en de sport. Deze laatste heb ik deze review gebruikt en is te koop voor 169 euro.

9 Totale Score
De Amazfit GTR 2 doet het weer...

De Amazfit GTR 2 is een complete en vooral betaalbare smartwatch met een erg goede accuduur. Zaken als het tracken van activiteiten, het always-on-scherm en draagcomfort zijn goed in orde en de optie om ook te bellen met de watch is een mooie toevoeging. Naast wat software-bugs, koop je voor 170 euro een interessante smartwatch die samenwerkt met zowel Android als iOS.

Pluspunten
 • Bijzonder competitief geprijsd
 • Always on-scherm
 • Accuduur is erg goed
 • Voelt erg licht aan
 • App beschikbaar voor Android en iOS
 • Bellen via watch mogelijk
 • Goede speakers
- Minpunten
 • Kleine bugs in software
 • Niet voor alle apps afzonderlijk meldingen instellen
Gebruikers Beoordeling: Er zijn nog geen beoordelingen!
 • Product
 • Specificaties
 • Foto’s
 • Aanbiedingen

Amazfit GTR 2

163,95
Met de Huami Amazfit GTR 2, een Xiaomi smartwatch,  wordt er een nieuwe, bijzonder interessante smartwatch gelanceerd. Dit heeft onder andere …
Accuduur (regulier gebruik) 14 dagen
Accuduur (maximaal) 38 dagen
Schermafmeting 1,39 inch
Kleuren

Scherm en de looks

Net als zijn voorganger, heeft de Amazfit GTR 2 een rond scherm met een formaat van 1,3 inch. Het betreft een AMOLED-paneel, waardoor zwart ook echt zwart is. Alhoewel de helderheid wellicht iets hoger zou kunnen, ben ik erg tevreden met hoe het scherm presteert bij dagelijks gebruik.

Alles is ook in feller licht (voor zover dat er is in december) goed leesbaar, waarbij het always-on scherm voor mij een groot pluspunt is. Ook al gaat dit ten koste van de accuduur, toch is het bijzonder prettig om niet je pols op te hoeven tillen om het scherm aan te laten gaan. Uiteraard kan dat wel nog steeds: het always-on-scherm is eenvoudig uit te schakelen. Het activeren van het scherm om bijvoorbeeld de tijd te zien gaat dan of door je pols op te tillen, of op één van de buttons te drukken.

Zelf heb ik ‘m op auto brightness ingesteld en dit werkt eigenlijk bijzonder goed. Er zijn eigenlijk geen momenten waarop ik hem feller of juist minder fel zou willen.

Amazfit GTR 2
Amazfit GTR 2 / MiFans

Op de Amazfit GTR 2 zitten twee grote knoppen aan de rechterzijde. De ene is ingesteld om alle apps te openen, de andere kun je zelf toewijzen. Gebruik je bijvoorbeeld de timer veel, of wil je snel toegang tot de activiteiten, dan kun je deze fysieke knop daarvoor instellen.

Uiteraard beschikt deze smartwatch ook over een touchscreen, dat goed werkt. Aan de achterzijde van de GTR 2 zit de hartslagmeter, over de werking daarvan later meer.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

Draagcomfort en dagelijks gebruik

Zelf kan ik erg waarderen is het feit dat de Amazfit GTR 2 relatief licht is, waardoor je hem praktisch niet voelt zitten. Nu is dit uiteindelijk met de meeste horloges wel, echter hierbij lijkt dit net iets sneller te gaan dan anders.

Over het draagcomfort van de sport-versie die ik getest heb, heb ik eigenlijk helemaal niets te klagen. Het bandje is erg soepel en is eenvoudig aan- en uit te doen. Het is misschien wel één van de beste zittende smartwatches die ik ooit gebruikt en getest heb.

Zoals eerder aangegeven: de watch voel je praktisch niet zitten, erg handig dus als je hem dag en nacht gebruikt. De bediening is na een mini-leercurve prima te gebruiken, je moet alleen even weten welke knop waarvoor gebruikt wordt. Zelf gebruik ik regelmatig de activiteiten, dus de onderste knop heb ik daarvoor ingesteld om zo snel een training te starten.

Net als op het draagcomfort is het gebruik van de Amazfit GTR bijzonder prettig.

Amazfit GTR 2
Amazfit GTR 2 / MiFans

Activiteiten, meldingen, data en software

Er zijn een aantal redenen te bedenken waarvoor je een smartwatch zou aanschaffen, waarbij het vaak één van de volgende twee is: meldingen ontvangen of bijhouden van activiteiten.

Dit laatste kan – sinds een recente update – voor maar liefst 90 activiteiten. Als fervent badminton-speler kan ik nu dus ook een specifieke modus aanzetten voor badminton. Voor wie hem zoekt, hij is onder balsporten te vinden.

Het tracken van activiteiten lijkt vrij goed te werken, het is een kwestie van set and forget om vervolgens achteraf te analyseren hoe het gegaan is. Ook voor buitensporten, zoals bijvoorbeeld hardlopen, waar je via GPS ook de route wil tracken, lijkt het goed te werken. De GPS wordt snel gevonden (dit was sporadisch een issue bij de GTR) en de gevolgde route klopt. Op het gebied van tracking doet de GTR 2 het dus simpelweg goed.

Meldingen ontvangen

Mocht je de GTR 2 ook gekocht hebben om meldingen te ontvangen, dan is onderstaande goed om te weten. In principe kun je alle meldingen ontvangen op je pols, echter zijn er wel beperkte instellingen mogelijk. Zo zijn er een aantal standaard-apps waar je meldingen voor kunt ontvangen, die je ook afzonderlijk aan en uit kunt zetten. Dit geldt bijvoorbeeld voor WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter en een aantal anderen.

Echter, alle apps die niet in het lijstje staan vallen onder ‘overig’. Dat wil dus zeggen dat je die of aan of uit kunt zetten, waardoor je danwel van ALLE andere apps meldingen ontvangt, of van geen één. Voor mij wel een issue, want er zijn apps die ik veel gebruik waar ik meldingen van wil ontvangen, maar ook zeker apps die niet op mijn pols hoeven te verschijnen. Dit lijkt vrij eenvoudig op te lossen met een software-update, dus wie weet gebeurt dat ook.

Los daarvan, functioneert de app en bijbehorende software vrij goed. Uiteraard zijn er wel af en toe zaken die niet helemaal soepel lopen, maar er worden regelmatig updates uitgerold om deze bug te fixen.

Ambitieuze hartslagmeter

Eén van de andere bugs waar ik last van had, was bij de hartslagmeter. Er is een optie die je kan waarschuwen als je na 10 minuten rust een hartslag boven een bepaalde waarde bereikt. Deze melding ontving ik, vooral in het begin, te pas en te onpas. Als ik bijvoorbeeld aan het werken was, dan ontving ik een melding dat mijn hartslag 130 was (terwijl normaal in rust 75). Vervolgens keek ik op de GTR 2 en bleek dit helemaal niet het geval te zijn.

Amazfit GTR 2
Amazfit GTR 2 / MiFans

Naast de hartslagmeter, is er ook allerlei andere data die bijgehouden worden. Denk hierbij aan SPO2 (zuurstofgehalte in het bloed) en zijn er mogelijkheden om de slaap te tracken. Bij dit laatste is het uiteraard wel de bedoeling dat de watch dag en nacht gedragen wordt.

Dit geeft interessante data die je de volgende dag uit kunt lezen om vervolgens te analyseren. Nu ben ik (wederom) tot de conclusie gekomen dat mijn ‘gevoel’ van goed slapen volgens de GTR 2 ook echt klopt.

Over het algemeen ben ik toch vrij tevreden over de software en de hoeveelheid data die verzameld wordt. Wel heb ik af en toe vraagtekens bij het aantal stappen dat er gezet wordt, maar er is geen objectieve manier om deze cijfers op waarheid te controleren.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Bellen, speaker en watchfaces

Met de Amazfit GTR 2 kun je telefoongesprekken voeren, waarvoor er drie dingen nodig zijn: een smartphone, een microfoon en een speaker die beide in de watch verwerkt zijn.

Op deze manier kun je dus eenvoudig gesprekken voeren op de Amazfit GTR 2. Persoonlijk gebruik ik liever een headset, maar als deze niet voorhanden is en je smartphone is niet in de buurt kan het een handige optie zijn. Uiteraard heb ik het wel getesten en het werkt eigenlijk best goed.

De eerder genoemde speakers kun je tevens gebruiken om muziek af te spelen en ik stond er versteld van hoe goed de speakers van een smartwatch kunnen klinken. Ga er niet vanuit dat j je surround-set de deur uit kunt doen, maar het viel me absoluut niet tegen.

Amazfit GTR 2
Amazfit GTR 2 / MiFans

Een ander belangrijk onderdeel voor het personaliseren van een watch is het feit dat je watchfaces kunt aanpassen. Deze wijzerplaten bevatten allerlei info die op verschillende wijzes weergegeven worden. Persoonlijk ben ik best te spreken over de standaard watchfaces die aanwezig zijn, maar via de Zepp-app kun je er nog meer aanpassen en toevoegen.

Accu en opladen

De accu van de Amazfit GTR 2 is een bijzonder groot pluspunt. Vaak zien we dat de theoretische accuduur van de fabrikant niet gehaald wordt, dat is ook bij de GTR 2 het geval, maar toch ben ik erg tevreden. Hieronder een lijstje met hoe lang de accu in verschillende omstandigheden mee gaat.

 • Regulier gebruik (dag en nacht) met always-on – 6 dagen
 • Regulier gebruik (dag en nacht) zonder always-on – 10 dagen

Ook het opladen van de GTR 2 gaat eenvoudig, met de magnetische lader die meegeleverd wordt. Op deze manier kun je na een kleine week, de watch voorzien van nieuwe stroom om weer een dag of 6 (of meer) vooruit te kunnen. Opladen duurt ongeveer een uurtje of twee.

 • Product
 • Specificaties
 • Foto’s
 • Aanbiedingen

Amazfit GTR 2

163,95
Met de Huami Amazfit GTR 2, een Xiaomi smartwatch,  wordt er een nieuwe, bijzonder interessante smartwatch gelanceerd. Dit heeft onder andere …
Accuduur (regulier gebruik) 14 dagen
Accuduur (maximaal) 38 dagen
Schermafmeting 1,39 inch
Kleuren

Conclusie

9 Totale Score
De Amazfit GTR 2 doet het weer...

De Amazfit GTR 2 is een complete en vooral betaalbare smartwatch met een erg goede accuduur. Zaken als het tracken van activiteiten, het always-on-scherm en draagcomfort zijn goed in orde en de optie om ook te bellen met de watch is een mooie toevoeging. Naast wat software-bugs, koop je voor 170 euro een interessante smartwatch die samenwerkt met zowel Android als iOS.

Pluspunten
 • Bijzonder competitief geprijsd
 • Always on-scherm
 • Accuduur is erg goed
 • Voelt erg licht aan
 • App beschikbaar voor Android en iOS
 • Bellen via watch mogelijk
 • Goede speakers
- Minpunten
 • Kleine bugs in software
 • Niet voor alle apps afzonderlijk meldingen instellen
Gebruikers Beoordeling: Er zijn nog geen beoordelingen!
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo