Alles dat we over de Xiaomi Mi5 weten

Alles dat we over de Xiaomi Mi5 weten

Alles dat we over de Xiaomi Mi5 weten

Xiaomi staat bekend om haar goedkope smartphones met zeer interessante specificaties, en fans kijken dan ook uit naar het nieuwste vlaggenschip van het Chinese merk: de Xiaomi Mi5. De afgelopen weken is er een hoop informatie over de Xiaomi Mi5 gelekt, en kregen we via verschillende bronnen steeds meer te horen over hoe de twee modellen van smartphone er nou precies uit gaan zien.

Xiaomi Mi5 scherm en processor

Vorige week verscheen er een gerucht online dat Xiaomi niet één maar twee verschillende modellen van de Mi5 gaat uit brengen. Met de specificaties van het eerste “normale” model zijn we al bekend: de Xiaomi Mi5 heeft een 5.5-inch Quad HD scherm (2560 x 1440 pixels) met een pixel density van 515 pixels per inch.

Ook heeft de smartphone een Snapdragon 820 chipset, geklokt op 2.5GHz en ondersteunt door 3GB aan werkgeheugen. De Mi5 heeft een flinke batterij met een vermogen van 3800 mAh. Aan de achterkant van de Xiaomi Mi5 zit een 20 megapixel camera, en aan de voorkant zit een 8 megapixel camera, speciaal voor selfies.

Twee modellen

Het normale model zal volgens verschillende bronnen verkrijgbaar zijn in twee varianten, namelijk 16GB of 64GB, en het geheugen is niet uitbreidbaar. Ook Xiaomi gaat met haar tijd mee, want aan de onderkant van de Mi5 vind je een USB Type-C port, en de Mi5 is uitgerust met een fingerprint scanner.

Ook zou Xiaomi volgens geruchten dus een premium model lanceren, die in meerdere opzichten superieur aan het normale model is. De gehele body van het premium model bestaat namelijk uit metaal, in tegenstelling tot het harde plastic van het normale model.

Een korreltje zout

Ook heeft de premium versie van de Xiaomi Mi5 meer werkgeheugen (4GB) en kun je ook voor 64GB aan opslaggeheugen kiezen. Het zou een logische keuze voor Xiaomi zijn om twee varianten van de nieuwe telefoon uit te brengen, zeker nu het Chinese bedrijf hetzelfde heeft gedaan met de Mi Note en de Mi Note Pro.

Toch moet je deze informatie niet al te serieus nemen, want de verschillende bronnen spreken elkaar wel tegen op bepaalde vlakken. Dat geldt ook voor de zogenaamde gelekte foto’s van de smartphone, die overal lijken op te duiken.

Boven dit artikel zie je de beste foto van het normale model, maar nog steeds lijkt het ontwerp zo erg op dat van een Galaxy S6 Edge dat we betwijfelen of je het serieus moet nemen. De gelekte foto van het premium model, dat je hieronder kunt bewonderen, ziet er een stuk geloofwaardiger uit.

Resized-QYK99

Prijs

Xiaomi heeft tijdens een pers event aangekondigd dat de smartphone vanaf 24 februari verkrijgbaar zal zijn in China. Volgens verschillende geruchten gaat de standaard variant 2499 Yuan (€349) kosten, en zul je 2999 Yuan (€425) voor de premium editie moeten neer leggen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo