AliExpress maakt achteraf betalen mogelijk: dit moet je weten

AliExpress wil een groter marktaandeel en daarbij horen ook extra betaalmethodes. Het is al even mogelijk om via bijvoorbeeld iDeal te betalen in Nederland, maar de Chinese internet-gigant heeft ook achteraf betalen toegevoegd.

Achteraf betalen bij AliExpress

Achteraf betalen bij AliExpress is opgezet met paymentprovider Ayden en Klarna. Dit laatste platform biedt de mogelijkheid aan consumenten om gekochte producten achteraf te betalen.

Ditzelfde is dus in mei 2019 geactiveerd voor AliExpress, waardoor het mogelijk wordt voor kopers om de producten pas te betalen zodra ze ze in huis hebben. Dus ben je van plan een pakketje bij Ali te bestellen, dan kun je deze betalen als je thuis bent, normaliter 14 dagen na de bestelling. Dit kan echter bij AliExpress wel eens voor problemen zorgen, maar ook daar is aan gedacht.

Hoe werkt het en wat als mijn pakket langer onderweg is?

Het achteraf betalen bij AliExpress is eigenlijk heel eenvoudig. Het is een kwestie van de gewenste producten in het winkelmandje doen en vervolgens de juiste betaalmethode kiezen. Eigen tests laten zien dat de optie nog niet altijd beschikbaar is, maar staat er wel steeds vaker tussen.

Normaal gesproken krijg je van Klarna automatisch een herinnering om te zorgen dat er binnen 14 dagen betaald wordt. Maar pakketjes van AliExpress zijn vaker langer onderweg dan 14 dagen.

Er is een zogenaamde pauzeknop, waarmee je kunt aangeven dat de bestelling nog onderweg is. Dit geldt natuurlijk vooral voor pakketjes die vanuit China worden verzonden, vaak zonder tracking.

Dat probleem is dus ook meteen aangepakt door AliExpress, waardoor het achteraf betalen een interessante optie is. Vooral jongeren in Nederland maken veel gebruik van deze methodes, zoals bijvoorbeeld het bekende Afterpay.

Interessante aanbiedingen AliExpress

Wij hebben een overzicht van interessante aanbiedingen van AliExpress voor je op een rij gezet.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo