Activeer autostart om nooit meer een notificatie te missen

MIUI Tips

Xiaomikopen.nl tips

Mis je wel eens een notificatie? Het kan in Android voorkomen dat een notificatie niet verstuurt wordt, omdat een app niet is opgestart sinds de telefoon aan is gezet. Gelukkig heeft Xiaomi een feature waarmee dit voorkomen kan worden, en je dus nooit meer een notificatie mist.

Autostart activeren

Deze functie heet autostart, en is gemakkelijk te activeren. Ga hiervoor naar de security-app. Tik op permissions, en kies voor autostart. Selecteer hier de apps die je automatisch wil laten opstarten nadat je je telefoon aan zet. Wij raden aan dit bijvoorbeeld te doen voor WhatsApp en Facebook Messenger, zodat je geen berichten mist. Als laatste is het belangrijk om je telefoon even opnieuw op te starten.

Beveiligen tegen uitschakelen

Om er nog zekerder van te zijn dat een app altijd notificaties blijft sturen, kun je hem beveiligen tegen uitschakelen. Dit doe je door het multitasking scherm te openen via de menu-knop links onder je scherm. Swipe de app die je wilt beveiligen naar beneden. Je ziet nu een slotje verschijnen. Dit betekent dat de app niet uitgeschakeld kan worden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo