5 tips om het volume in Android goed te regelen

Als je optimaal van jouw telefoon wilt genieten hoort een goed geluid daar natuurlijk bij. Toch kunnen er vaak problemen ontstaan met het volume. Daarom geven wij jou in dit artikel 5 tips om het volume in Android te regelen.

1. Gebruik de juiste instellingen

Binnen Android kun je via de instellingen het volume optimaliseren. Ook MIUI biedt die optie voor de meeste Xiaomi-telefoons. Je vindt de mogelijkheden onder: ‘instellingen’ – ‘extra’ – ‘hoofdtelefoons en geluidseffecten’.  Hier zie je de mogelijkheden (die verschillen per toestel) en kun je de opties naar jouw voorkeuren aanpassen.

2. Wees zuinig op de speakers van jouw telefoon

Vroeger was het makkelijk om de speakers van jouw telefoon te ontdekken, omdat ze voorzien waren van een flinke gril in de lijst. Tegenwoordig zijn de speakers steeds kleiner en kun je ze helemaal niet meer zien of is het een speldenknopje in de lijst. Dit is mooi voor de beeld/scherm verhouding, maar soms een probleem als je van een goed geluid wilt genieten.

Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk jouw vinger over de speakers leggen of is een klein stofje al genoeg om de uitgang te verstoppen. Zorg dus dat je aan de hand van de gebruiksaanwijzing exact weet waar de speaker zich bevindt. Zo voorkom je dat je jouw vinger erop legt en kan je deze, als het volume in Android minder wordt, makkelijk reinigen.

Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

Bekijk alle Xiaomi-deals, coupons en kortingen


3. Controleer jouw telefoonhoesje

Ook jouw telefoonhoesje kan de boosdoener zijn van slecht volume in Android. Als het hoesje namelijk geen opening heeft op de plek waar de speaker zit kun je het geluid uiteraard niet optimaal ervaren. Ook dit is relatief eenvoudig op te lossen door in de gebruiksaanwijzing de speaker van jouw telefoon te zoeken en deze op het toestel te lokaliseren. Je ziet dan eenvoudig of het hoesje of andere accessoires de speaker afsluiten.

4. Geluidskwaliteit voor het beste volume in Android

Als je vaak offline-bestanden gebruikt en deze wil horen is het belangrijk dat je voor maximale bits gaat om een zo hoog mogelijke kwaliteit te krijgen. Zo wordt een MP3 al veel beter als je voor een 320 kbps-kwaliteit gaat. Het maximeren van de kwaliteit van de opnamen heeft uiteraard ook invloed op de kwaliteit van de output.

5. Gebruik een goede kwaliteit hoofdtelefoon

Als je het beste volume in Android wilt bereiken kun je ook overwegen om een in-ear of over-ear hoofdtelefoon te gebruiken. Deze bieden de mogelijkheid om alsnog van het geluid te genieten als de speakers kapot zijn, maar ook als de speakers werken, kun je met een hoofdtelefoon een intensere geluidsbeleving ervaren. Het is daarbij niet nodig om veel geld uit te geven.

Zo zijn de AirDots prima in-ear hoofdtelefoons en kun je met onderstaande coupon de Xiaomi Youth Bluetooth oordopjes met NC extra goedkoop kopen. Hier zie je het volledig aanbod van Xiaomi hoofdtelefoons.

Bron: de Mi-community

Let op de plaats van verzending; bestellingen van buiten de EU kunnen additionele btw- of invoerkosten bevatten (meer info). Aanschaf kan soms gratis of goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

Xiaomi Mi Band 4
€ 28,26 € 39
🔥Extra korting bij AliExpress🔥 [actueel]
Handige pagina met veel (persoonlijke) kortingscodes voor AliExpress.
Xiaomi Mi 9
De Xiaomi Mi 9 gewoon in Nederland (en op voorraad).
Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.
1 Reactie
  1. Ik heb een mi A2 en sinds een week (terug van vliegvakantie) klinkt het geluid als ik gebeld wordt alsof de beller heel ver weg is/verkouden/gedempt. Degene die ik aan de andere kant van de lijn heb, ervaart hetzelfde als ik. Geen idee hoe dat kan. Via oortjes en speaker is het wel normaal. Ook voor degene aan de andere kant.
    Wat kan er aan de hand zijn?

Laat een reactie achter

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!