Zo film je in 2K-kwaliteit met de Xiaomi Yi Camera

Xiaomi Mi Yi Pro camera vanaf nu te kopen

Xiaomi Mi Yi Pro camera vanaf nu te kopen

Officieel is de hoogste kwaliteit die je kunt gebruiken op de Xiaomi Yi Camera 1080p full HD met maximaal 60 beelden per seconden, maar een aantal programmeurs heeft uitgevonden dat je op een simpele manier filmpjes kunt opnemen met 2K-kwaliteit.

Wat is 2K

2K is een verzamelnaam voor alle resoluties met een breedte van meer dan 2000 pixels, net als dat 4K een verzamelnaam is voor alle resoluties met een breedte van meer dan 4000 pixels. Een full HD filmpje heeft een breedte van 1080 pixels, de 2K-resolutie die de Xiaomi Yi Camera kan opnemen is 2304 pixels. Het scherm waarop je kijkt is even groot, dus je hebt dubbel het aantal pixels op dezelfde ruimte, dus een hogere resolutie.

Filmen in 2K met de Xiaomi Yi Camera

Het filmen in 2K met de Xiaomi Yi Camera is erg gemakkelijk. De programmeurs hebben een zip-bestand beschikbaar gemaakt met daarin alle benodigde bestanden, die kun je op deze website vinden. Gebruik de download-knop rechts om het bestand te downloaden.

Wanneer je het bestand opent zie je een mapje autoexec.ash. Open deze, en kies de software-versie die je gebruikt. In ons geval is dat 1.2.6-fw, de niewste versie. Lees hier meer over het updaten van de software van de Xiaomi Yi Camera. Nu blijkt dat de software-versie niet heel erg veranderd is en alle scripts hetzelfde zijn gebleven als in versie 1.2.0-fw (dat is te lezen in het bestand README.MD), dus openen we het mapje voor die software-versie.

Kies nu voor resolution, omdat we de resolutie van de camera gaan aanpassen. Nu zie je een aantal nieuwe mapjes, met verschillende bitrates, zoals 20Mbps en 35Mbps. De bitrate bepaalt hoeveel details er bewaart worden. Hoe hoger de bitrate, hoe meer details er te zien zijn maar hoe groter je bestanden.

Wij raden aan om de 25Mbps bitrate te gebruiken, omdat Xiaomi dit standaard ook doet voor de full-HD resolutie. Open dit mapje, kopieer het bestand en plaats dit in de root van de micro SD-kaart van je camera.

Je kunt de micro SD-kaart nu in de camera steken. De camera zal, zodra je de filmen-knop indrukt, filmen in 2K. Je kunt nog wel de resolutie aanpassen met de app, maar de 2K resolutie zal niet verschijnen omdat deze officieel niet ondersteund wordt. Heb je dus een andere resolutie gekozen in de app en wil je weer terug naar 2K, dan moet je de camera opnieuw opstarten.

Is dit veilig?

2K is een resolutie die officieel niet door Xiaomi ondersteunt wordt, dus het kan problemen opleveren. Door de manier waarop de software van de camera is gebouwd kun je echter het bestand autoexec.ash weer van je SD-kaart verwijderen, waarna de camera weer ‘normaal’ is. Om oververhitting te voorkomen, raden we aan om niet hoger te gaan dan een bitrate van 25Mbps.

Xiaomikopen.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade door het aanpassen van de firmware.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo