Xiaomi Mi A2: update Android 9 beschikbaar, probleem beveiligingspatch

De Xiaomi Mi A2 heeft inmiddels de beveiligingsupdate voor november ontvangen. Helaas blijken gebruikers problemen te ervaren. Daarnaast is ook de update naar Android 9.0 Pie beschikbaar. Wij zetten de zaken op een rij.

NL garantie
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie!
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie! Show Less

Beveiligingsupdate Xiaomi Mi A2 veroorzaakt bootloop

De Xiaomi Mi A2 was deze maand een van de eerste toestellen waarvoor de beveiligingsupdate van november beschikbaar kwam. Helaas bleken daar nogal wat bugs in te zitten. Hierop ontvingen gebruikers de afgelopen dagen een tweede versie. Hoewel de meeste problemen opgelost zijn, rapporteren gebruikers nog steeds zogenaamde ‘bootloops’.

De goudkleurige Xiaomi Mi A2 met update Android Pie 9

De Xiaomi Mi A2, stijlvol toestel met Android One en update Android Pie 9

Wat zijn bootloops?

Door bootloops blijft de telefoon continu uitschakelen en opnieuw opstarten. Tussendoor krijg je niet de ruimte om jouw telefoon te gebruiken. Dit probleem schijnt zich alleen voor te doen als de taal in het Nederlands is ingesteld. Gebruikers van Droidapp meldden inmiddels een oplossing. Deze is als volgt:

  • Verwijder de simkaart;
  • Start de telefoon op zonder simkaart;
  • Wijzig de taal in Engels;
  • Plaats de simkaart terug in de telefoon;
  • Haal de pincode van de simkaart;
  • Zet de taalinstellingen terug naar Nederlands

Een andere oplossing is natuurlijk om de beveiligingsupdate (nog) niet te installeren en te wachten op een volgende versie. Het risico daarvan is dat je de verbeteringen in beveiliging nog niet activeert. Deze overweging zal je dus zelf moeten maken.

Update Android Pie 9 uitgerold

Vandaag is Android ook begonnen om de update naar Pie 9 uit te rollen voor de Xiaomi Mi A2. Dit betekent dat je tal van nieuwe mogelijkheden krijgt. In dit artikel hebben we de mogelijkheden op een rij gezet. De update verschijnt als update vanzelf in jouw toestel. Niet alle toestellen krijgen de update op hetzelfde moment, dus het kan zijn dat je nog even moet wachten.

Xiaomi Mi A2 kopen?

Met het Android One programma ben je verzekerd van minimaal 2 jaar lang gratis Android-updates en minimaal 3 jaar lang beveiligingsupdates. Wil jij dit toestel aanschaffen? In onderstaand tabel zie je de mogelijkheden met beste prijzen.

[table id=10 /]

 

 

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

NL garantie
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie!
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie! Show Less
NL leverancier
Xiaomi Mi 9 (op voorraad in NL)
Xiaomi Mi 9 (op voorraad in NL)
De gloednieuwe Xiaomi Mi 9 nu op voorraad in NL!
De gloednieuwe Xiaomi Mi 9 nu op voorraad in NL! Show Less
Korting met code
Xiaomi elektrisch step (TIP)
Xiaomi elektrisch step (TIP)
Deze bekroonde elektrische step nu extra goedkoop met code!
Deze bekroonde elektrische step nu extra goedkoop met code! Show Less
Korting met code
Xiaomi Mi 8 kopen met korting
Xiaomi Mi 8 kopen met korting
Xiaomi Mi 8, het betaalbare vlaggenschip, nu met extra korting!
Xiaomi Mi 8, het betaalbare vlaggenschip, nu met extra korting! Show Less
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!