Xiaomi Mi Mix 3 met 5G: wat heb ik er eigenlijk aan in Nederland?

In oktober 2018 lanceerde Xiaomi de Xiaomi Mi Mix 3. Daarbij kwam de aankondiging dat er in het eerste kwartaal van 2019 een voor 5G geschikte Xiaomi Mi Mix 3 wordt uitgebracht in Europa. Dit kwam Xiaomi op stevige kritiek te staan. De vraag is nu of we in Nederland baat hebben bij de Xiaomi Mi Mix 3 voor 5G netwerk. Wij onderzochten het.

NL garantie
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie!
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie! Show Less

Wat is het 5G-netwerk?

Het 5G-netwerk is een netwerk waarover mobiele internetverbindingen tot stand komen. Momenteel hebben we in Nederland het 4G-netwerk. Hier maken de meeste smartphone-providers gebruik van door middel van frequenties. Deze frequenties worden periodiek geveild. 5G is de nieuwste variant van dit netwerk providers verkennen langzaam de mogelijkheden hierin.

Wat is het voordeel van het 5G netwerk?

Het belangrijkste voordeel van het 5G-netwerk is de snelheid. De up- en downloadsnelheid wordt naar verwachting tot tien keer sneller. Hierdoor is het downloaden van een film een kwestie van seconden. Ook is de bandbreedte van de frequentie veel groter. Daardoor blijft mobiel internet via een 5G-netwerk ook snel en goed bereikbaar als er een piekdrukte is of wanneer veel mensen op een kleine ruimte (bijvoorbeeld een festival) Wifi willen gebruiken.

Xiaomi Mi Mix 3 achterkant en voorkant met uitschuifbare cameraslide

De gisteren gelanceerde Xiaomi Mi Mix 3, vanaf 2019 te verkrijgen als – voorbarige – 5G versie.

Wachten op de Xiaomi Mi Mix 3 met 5G?

Nou nee, er zijn namelijk een paar grote problemen. Het eerste en meest belangrijkste probleem is dat het 5G netwerk nog niet bestaat. KPN voert momenteel wel wat experimenten uit, maar er is nog geen sprake van een dekkend netwerk. Dit kan pas gebouwd worden wanneer de frequenties geveild zijn en volgens de laatste berichten vindt de eerste veiling ‘ergens in 2019’ plaats. Men verwacht het netwerk als eerste operationeel te hebben in de regio Amsterdam rond het EK voetbal van 2020.

Het tweede probleem is dat voor de installatie van het netwerk de 3,5GHz-band nodig heeft. Vraag is of deze kan worden vrijgegeven aangezien de inlichtingendiensten (geheime diensten) deze nu voor veilige communicatie gebruikt. Het derde en laatste probleem is dat een netwerk niet direct landelijk dekkend kan zijn. Zo’n netwerk moet in fases worden opgebouwd en men zal naar verwachting vanaf 2020 eerst uitrollen in de druk bewoonde randstad. De overheid hoopt rond 2025 een landelijk dekkend 5G netwerk te hebben.

Dus gewoon de Xiaomi Mi Mix 3 met 4G kopen?

Je kunt er inderdaad zeker zijn dat je, als je nu de Xiaomi Mi Mix 3 voor het juiste 4G-netwerk koopt, je de komende jaren gebruik maakt van het meest moderne netwerk. De voorverkoop is inmiddels gestart. Hier vind je de verkoopprijzen van de juiste versies Xiaomi Mi Mix 3.

[table id=17 /]

Via: Wikipedia voor de fotobewerking

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

NL garantie
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie!
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie! Show Less
NL leverancier
Xiaomi Mi 9 (op voorraad in NL)
Xiaomi Mi 9 (op voorraad in NL)
De gloednieuwe Xiaomi Mi 9 nu op voorraad in NL!
De gloednieuwe Xiaomi Mi 9 nu op voorraad in NL! Show Less
Korting met code
Xiaomi elektrisch step (TIP)
Xiaomi elektrisch step (TIP)
Deze bekroonde elektrische step nu extra goedkoop met code!
Deze bekroonde elektrische step nu extra goedkoop met code! Show Less
Korting met code
Xiaomi Mi 8 kopen met korting
Xiaomi Mi 8 kopen met korting
Xiaomi Mi 8, het betaalbare vlaggenschip, nu met extra korting!
Xiaomi Mi 8, het betaalbare vlaggenschip, nu met extra korting! Show Less
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!