De roll-out van de MIUI 10 komt eraan: wordt jouw toestel geüpdatet?

Xiaomi gebruikt voor de bediening van haar telefoons een programma, MIUI. Dit programma is gebaseerd op Android en zorgt voor extra functies en meer grafische mogelijkheden. Op dit moment is Xiaomi bezig om versie MIUI 9 uit te rollen. Dit was een groot project omdat alle toestellen deze update kregen. Nu dit traject bijna ten einde is kondigt Xiaomi de opvolger, MIUI 10 aan. In tegenstelling tot MIUI 9 is MIUI 10 niet beschikbaar voor alle toestellen. Wij bieden alvast een overzicht.

Wat is er bekend over MIUI 10?

Allereerst is het zeker dat MIUI 10 eraan komt. De vice president van Xiaomi heeft dit tijdens een fabrieksbezoek bevestigd. Tijdens de toespraak verklaarde hij dat de updates van Android en MIUI onafhankelijk van elkaar moeten worden gezien. Wel bevestigde hij dat MIUI 10 klaar is voor grote toekomstige Android- en Oreo updates.

NL garantie
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie!
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie! Show Less

Daarnaast werd bekend dat MIUI 10 zich vooral zal richten op nog snellere prestaties en betere beveiliging. Een van de nieuwe toepassingen is naar verluid geavanceerde gezichtsherkenning als extra beveiligingsoptie. Tot slot maakte men bekend dat in tegenstelling tot MIUI 9, MIUI 10 niet meer op alle telefoons zal worden geïnstalleerd.

Op welke telefoons wordt MIUI 10 wel en niet geïnstalleerd?

Hoewel de lijst nog aan kan groeien is in ieder geval bekend dat MIUI 10 wél zal worden geïnstalleerd op de:

 • Mi MIX 2, MI MIX,
 • Mi 6, Mi 5S Plus, Mi 5S, Mi 5, Mi 5X, Mi 4S, Mi 4C, Mi 4, Mi 3
 • Redmi Note 5A, Redmi Note 4X, Redmi Note 4, Redmi Note 3, Redmi Note 3 Pro/Prime, Redmi Note 2, Redmi Note 4G Prime,
 • Mi Note 3, Mi Note 2
 • Mi Max 2, Mi Max Prime, Mi Max,
 • Redmi 5, Redmi 5 Plus, Redmi 5A, Redmi Y1, Redmi Y1 Lite, Redmi 4, Redmi 4X, Redmi 4 Prime, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi Pro, Redmi 3S Prime, Redmi 3S, Redmi 3, Redmi 3X
 • Mi Pad 3, Mi Pad 2, Mi Pad

Daarnaast wordt MIUI 10 zeker niet geïnstalleerd op de volgende toestellen:

 • Xiaomi Mi 2,Mi 2S,
 • Mi 4i,
 • Mi Note,
 • Redmi Note 4G,
 • Redmi 2 en Redmi 2 Prime.

Voor deze toestellen was de MIUI 9 naar verwachting de laatste update. Bij introductie van MIUI 9 werd de lancering met alle specificaties na de zomer bekend gemaakt. Vervolgens begon de roll-out tot begin van dit jaar. Men verwacht dat de MIUI 10 zo’n zelfde cyclus zal doorlopen. Als je genoegen neemt met de verouderde update kun je jouw toestel op MIUI 9 nog best na de zomer gebruiken. Wil je van de laatste nieuwe techniek blijven genieten? Dan heb je nog zeker tot de zomer om een nieuwe Xiaomi uit te zoeken. Kijk daarom eens gerust rond op onze overzichtspagina met toestellen die net uit zijn of binnenkort uit zullen komen.

 

 

 

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

NL garantie
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi in Nederland kopen
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie!
Xiaomi-producten in Nederland kopen met NL garantie! Show Less
NL leverancier
Xiaomi Mi 9 (op voorraad in NL)
Xiaomi Mi 9 (op voorraad in NL)
De gloednieuwe Xiaomi Mi 9 nu op voorraad in NL!
De gloednieuwe Xiaomi Mi 9 nu op voorraad in NL! Show Less
Korting met code
Xiaomi elektrisch step (TIP)
Xiaomi elektrisch step (TIP)
Deze bekroonde elektrische step nu extra goedkoop met code!
Deze bekroonde elektrische step nu extra goedkoop met code! Show Less
Korting met code
Xiaomi Mi 8 kopen met korting
Xiaomi Mi 8 kopen met korting
Xiaomi Mi 8, het betaalbare vlaggenschip, nu met extra korting!
Xiaomi Mi 8, het betaalbare vlaggenschip, nu met extra korting! Show Less
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!