10.000 Redmi Notes verkocht in luttele seconden

Redmi Note Gamen

Redmi Note Gamen

Xiaomi heeft in Taiwan in luttele seconden 10.000 Redmi Note telefoons verkocht. De speciale versie van de Redmi Note was voor het eerst te koop via het internet in Taiwan. Deze cijfers zijn bekend gemaakt door het Taiwanese bedrijf PChome Online Inc.

Het bedrijf heeft sinds kort een samenwerking met Xiaomi, dat dit jaar drie keer zoveel telefoons wil verkopen als vorig jaar. De samenwerking met PChome Online Inc. is daar een onderdeel van. PChome verkocht de speciale versie van de Note met 3G voor NT$4.999, ongeveer $166.

Voordat Taiwanese consumenten de telefoon konden kopen moesten ze tussen 20 en 26 juni registreren als geïnteresseerde via de website van PChome. Vervolgens konden alle geïnteresseerden de telefoon pre-orderen op vrijdag 27 juni. Dat deden ze dus massaal, want binnen een seconde waren 10.000 telefoons verkocht. PChome wil niet bekend maken of meer Xiaomi telefoons via de website verkocht gaan worden.

Dat is in tegenstelling tot Xiaomi, die graag de verkoop in Taiwan vergroot. Via Facebook maakte het bekend vanaf 1 juli nog eens 10.000 Redmi Note telefoons te gaan verkopen via de officiële Xiaomi website.

Dat de Redmi Note het zo goed doet in Taiwan is niet verwonderlijk, de telefoon heeft betere specificaties ten opzichte van de concurrentie, voor een lagere prijs. Zo heeft de telefoon 2GB RAM en een 13 megapixel camera. De telefoon heeft daarmee betere specificaties dan Apple’s iPhone en voor een beduidend lagere prijs. De Redmi Note heeft ook een groter scherm, namelijk 5,5″.

Ook tegenover andere budgettelefoons is de Redmi Note goedkoper. De InFocus M320, gemaakt in Taiwan door Hon Hai Precision Industry (Foxconn) heeft ook een octo-core processor maar is duurder.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo